Albert Compte Riba
,
08/06/2017
Música

Galera: “Qualsevol artista que consideri la creació com una cosa opcional s'ha equivocat de branca”

L'artista d'El Prat portarà el directe de 'Panth' a l'Electronic Park de Manrusionica
Milton Castellar a.k.a. Galera | Font: Cedida

Foto: 

Cedida
Milton Castellar (El Prat, 1992) a.k.a. Galera és ex-membre de M.A.D! (Mutual Assured Distortion), formació que va actuar al Manrusionica la passada edició. Aquest any Galera presentarà el seu projecte en solitari, 'Panth' (2017). Quatre temes i dues remescles on l'electrònica ambient i de ball busca nous ritmes i horitzonts creant textures atemporals amb l'ús de sintetitzadors analògics i modulars, combinant pistes amb bateries acústiques i instruments de vent a partir de taules de mescles de fa gairebé mig segle. Jazz, rock progressiu dels 70's, tocs indie i electrònica són els ingredients principals del projecte i també, del seu directe. El podreu veure el proper dissabte a l'Electronic Park de Manrusionica a les 13:30h.

- Creus que l'electrònica i la simetria tenen alguna relació?
Podria entendre la relació en dos plans simètrics que serien oient i productor. Si la música és prou excitant, l'eix que divideix aquests dos plans el conformen els instruments a partir dels quals es crea la música. De moment, no puc entendre més relació que aquesta.

- Crees a partir de sons orgànics i després tractats o prefereixes els materials que ofereixen de fàbrica els instruments?
Agafo els sons orgànics que trobo pel camí i els tracto. No soc gens amant del preset.

- La creació en directe és un repte, una necessitat o una opció?
Necessitat. Qualsevol artista que consideri la creació com una cosa opcional s'ha equivocat de branca.

- Com valores el panorama de la música electrònica en l'actualitat?
Espero que aquesta pregunta no vagi dirigida cap al panorama espanyol, perquè és inexistent, ja que tant públic com promotors ens passem el dia venerant a artistes de fora del nostre país. Si un artista nacional no pot estar dalt de tot dels cartells d'aquí serà impossible que sortint fora ens valorin de pitjor forma que el tracte que ens oferim a nosaltres mateixos. Òbviament, el panorama en altres llocs està molt millor: creen escenaris reals que exporten a l'exterior amb èxit.

- Hi haurà sorpreses durant l'actuació del proper 10 de juny al Manrusionica?
Acostumo a deixar una part important de l'actuació a la improvització amb els elements dels meus propis temes. D'aquesta forma, casi sempre hi ha sorpreses i s'ofereix alguna cosa nova. I tenint present que l'eix central del meu directe és el modular que porto és bastant difícil no endur-te alguna sorpresa cada cop que el fas sonar.

- Has actuat mai conjuntament amb bandes d'instruments analògics?
Encara no he tingut la oportunitat de fer-ho però en breu es podrà veure un directe on m'acompanyarà un bateria i alguna altra sorpresa. L'experiència de poder tocar i mesclar amb un intèrpret que controlarà al 100% la dinàmica del seu instrument, com serà el cas de la incorporació d'una bateria és molt satisfactòria, ja que en la música electrònica és més difícil de controlar la dinàmica i acostuma a sonar tot més monòton i pla.

Més informació: 

També et pot interessar