Entrevista a Nølah, Alba Canas | Font: Nølah

Foto: 

Cedida

Nølah: “Actualment hi ha molta electrònica underground cada vegada més melòdica”

L'artista lleidatana estarà present el proper 10 de juny al festival Manrusionica
Albert Compte Riba
,
05/06/2017
Música
L'Alba Canas (Lleida, 1989) és mestra de música compositora, productora i live performer. Amb set anys pujava als escenaris per primera vegada com a vocalista d'una banda local que versionava temes de rock. Va cursar estudis de música clàssica i abans d'endinsar-se en el món de l'electrònica havia participat també en un projecte de rock com a guitarrista i compositora. Actualment compta amb tres treballs publicats, 'Fedra' (Parquet Recordings), 'Petal Seven - Kharon' (Tulipa Recordings) i l'EP 'Oddity' (Hopeless), juntament amb 'Tricon' (Ante Records), remix dels seus treballs que signa Mark Brainford. En els seus lives crea atmosferes melòdiques, pausades, hipnòtiques, acompanaydes de contundents línies de baix amb les quals practica un techno emocional i progressiu. Prodreu assistir al live de Nølah de les 15:30h a les 16:30h a l'Electronic Park.

- Música electrònica i simetria. Podries valorar-ne la seva relació?
Es pot dir que alguna cosa és simètrica quan es pot transformar i es veu igual. Pel que fa a la música, podríem entendre a primera vista que no té res a veure amb la simetria ja que una cançó avança i varia, però quan la analitzem, es pot veure la simetria que existeix tant a nivell estructural com a nivell harmònic.

- Crees a partir de sons orgànics, gravats i després tractats o prefereixes els materials que ofereixen de fàbrica els instruments?
Gairebé tot el que utilitzo ho tracto. Molt poques vegades utilitzo sons pre-dissenyats sense cap tipus de modificació per la meva part. El que faig es intentar trobar un so semblant al que m’imagino i el modifico fins trobar el que m’agrada. Altres vegades el faig des de zero.

  • imatge de control 1per1

- La creació en directe. Repte, necessitat o opció?
En el meu cas és una opció ja que sempre he tocat en directe des de que faig música però, evidentment amb tots els aparells amb els quals es realitza el live, tots els que van apareixent i que voldria utilitzar, acaba sent un repte.

- Com valores el panorama de la música electrònica en l'actualitat?
Considero que està una mica saturat, ja que hi ha moltíssima música i moltíssima gent que en fa que per desgracia no ens arriba. Però una de les coses que més m’agrada, és que actualment hi ha molta electrònica underground cada vegada més melòdica.

- Què tens preparat per l'actuació del proper 10 de juny al Manrusionica? Hi haurà sorpreses?
Si que hi hauran sorpreses! Evidentment hi hauran tracks que ja s’han editat, però també n’hi han de nous que encara no han sortit o que estic acabant de finalitzar ara.

- Has actuat mai conjuntament amb bandes d'instruments analògics?
Sí, si entenem analògics no només com a sintetitzadors analògics, sinó instruments no digitals. Vaig formar part d'un grup infantil com a cantant, amb el qual fèiem versions de rock català i d’adolescent vaig formar part d’una banda de rock del meu poble com a guitarrista i compositora. La sensació és molt gratificant, magnífica, tant sola com amb una banda, però sí que és molt agraït fer música amb altra gent, tocar-la en directe, compenetrar-te amb els músics... és una sensació màgica!

Més informació: 

A

També et pot interessar