Imatge del duet Akkan, Gunsal Moreno i Marc Fernández | Font: Akkan

Foto: 

Akkan

Gunsal Moreno: “Amb el Marc Fernández hem buscat una línia molt més fresca en el terreny ballable”

'Akkan', el nou projecte de Begun i Marc Fernández d'Ocellot obrirà el festival Manrusionica 2018
Albert Compte Riba
,
05/06/2018
Música
L'actuació d''Akkan' (Foehn i Le Belle Records), el nou projecte del productor musical Gunsal Moreno (Barcelona, 1983), més conegut com a Begun, juntament amb el també productor musical Marc Fernández (Barcelona, 1989) membre d'Ocellot, serà el live que donarà el tret de sortida al festival Manrusionica 2018, on presentaran els temes tropicals i ballables del seu nou EP 'Bananat'. El seu directe ètnic, contagiós i afruitat es podrà veure el dissabte 9 de juny a l'escenari Ca L'arpellot, al Parc de la Seu, a partir de les 12:30h.
“Les Instagram stories són un bon reflex del consum de continguts, mostren una part del que un fa, duren 24 hores, tot hi ha d'estar comprimit i es consumeix d'avui per avui. Es treballa la immediatesa.”

- Amb el Marc Fernández havíeu tocat ja junts en algun projecte?
Amb el Marc ens coneixem des de fa molts anys, ens hem trobat en molts festivals i si bé havíem coincidit en alguna jam o improvisant en proves de so, amb 'Akkan' és la primera vegada que treballem junts.

- Heu publicat un EP amb tres peces i una remescla. Teniu més temes?
Tenim més temes però de moment no els hem publicat. Preferim treure'ls en petites dosis, fer-ho més prolífic i mantenir per més temps el material al mercat. Hem deixat d'escoltar els 15 temes d'un sol grup que conformen un disc. Amb l'entrega d'EP's volem fer-ho més atractiu.

- Creus que aquesta dinàmica single comença de nou amb el house o a partir del 2000?
No és una dinàmica que canviï de cop, passa de forma progressiva, com va passar als 90 amb el disc. Amb les noves plataformes de difusió s'ha revolucionat el món de les discogràfiques. Tothom pot pujar-hi música i com a usuaris amb un accés més immediat tendim a escoltar els projectes dels grups a temes, a petites dosis, a una major velocitat.

- Per què?
Ara mateix, per mi no té sentit produir un disc de 12 temes perquè vol dir que li estic demanant a algú que hi dediqui 45 minuts del seu temps. Amb 'Akkan' proposem un projecte de dos o tres minuts per cançó i si t'agrada ja buscaràs més o estaràs al cas de noves entregues. Les Instagram stories són un bon reflex del consum de continguts, mostren una part del que un fa, duren 24 hores, tot hi ha d'estar comprimit i es consumeix d'avui per avui. Es treballa la immediatesa.

- Tornant a 'Akkan'. No hi ha cap tema amb veu o lletra.
No descartem publicar veus melòdiques en un futur si bé les veus que hi ha les hem gravat, samplejat i modificat nosaltres. Hem buscat crear un EP marcadament electrònic.

- Aleshores heu fet un disc 100% electrònic?
No, no. No corris tant! Tot ha estat sintetitzat, les percus, els baixos i tota la resta d'instruments són reals. Li hem donat un to més ètnic i tribal amb aquest món analògic i amb el Marc Fernández hem buscat una línia molt més fresca en el terreny ballable. De fet, ni ell ni jo venim del techno i ha estat diferent al que estem acostumats. Com a productor, quan vull fer una línia musical la gravo vàries vegades i acabo escollint les que més m'interessen. Aquí hem publicat directament les primeres preses per donar-li espontaneïtat. Estem contents del resultat i de la rebuda que ha tingut el treball.

Marc Fernández i Gunsal Moreno | Font: Akkan

- Com prepareu el directe amb un EP de tres temes i una remescla?
El directe l'encarem replantejant els temes, buscant unes entrades dels elements més lentes i tractant d'oferir el viatge que és el directe. En total tocarem set o vuit temes, alguns d'ells inèdits, tots tractats de forma diferent per a l'ocasió.

- Tots els temes tenen nom de fruita tropical. D'on surten els noms?
Molt senzill. Havíem esmorzat un plàtan i li vaig dir al Marc“Com li posem al tema?”. “Banana” em diu. “Però banana és com molt senzill, no?”. “Posa-li una t al final”. I així es va quedar. A partir d'aquí van sortir 'Ayuca' o 'Papayah'... i amb això ja crees un speech, una línia que aquí són les fruites tropicals i mira, si algú ens recorda com els de les fruites, amb això ja et diferencies una mica. D'aquí dues setmanes traurem temes nous, 'Regadiu', 'Sàlvia', i seguirem fent bullir l'olla.

- Creus que Manrusionica permet l'accés a tothom a la cultura de l'electro i de club, que d'alguna forma la democratitza?
És un festival d'electrònica modern brindat a la ciutat, en espais emblemàtics i l'aposta per fer-ho gratuït és un gest de cara al públic, permet l'accés a tothom. En aquest sentit em sembla una molt bona aposta.

Més informació: 

Facebook Akkan
Web Manrusionica

A

També et pot interessar