IV Estival de Jazz

Foto: 

Cedida

Jazz, dixie, groove i molt més en la IV edició de l'Estival de Jazz

Del 9 de juny al 2 de juliol la capital de l'Anoia s'omple de jazz nacional i internacional de la mà de Tocats de Jazz
Albert Compte Riba
,
09/06/2016
Música
11 dies d'actuacions a partir d'avui i fins el 2 de juliol. 10 propostes artístiques vinculades al panorama actual del jazz nacional emergent i consolidat que es presentaran en 10 espais diferents del municipi de la Conca d'Òdena. Avui 9 de juny comença l'Estival de Jazz a Igualada. 8 actuacions gratuïtes, 7 formacions, 6 propostes singulars amb La Cris, les sessions de Spinning jazz, Ioga jazz, la projecció d''Ascensor para el cadalso' i les sessions de Dj's, 5 propostes a l'aire lliure i 5 més en interiors. En aquesta 4ª edició de l'Estival solament 3 espais seran de pagament, dos d'ells amb un redoble final de festival al pati del Museu de la Pell d'Igualada, acompanyant la fira de tendències gastronòmiques Vadefoodies i que culminarà el dia 2 de juliol, amb la doble actuació de Dixieland Preachers i The Rigodonians. Arrenca una nova edició de l'Estival de Jazz.

Vídeo promocional d'aquesta IV edició / Autor: Marc Vila

Del 9 a l'11 de juny
RJ Miller i Tom Warburton donaran el tret de sortida a l'edició d'aquest any el dia 9 de juny a les 22h del vespre a l'espai creatiu Inquiet presentant 'Ronald’s Rhythm', bateria i acompanyaments electrònics per encetar el festival d'enguany. El rocòdrom Ingràvita serà la seu per a la segona cita del programa, l'endemà dia 10 de juny, amb les propostes sonores i melòdiques de La Cris, a les 22h, artista canària que presentarà amb el seu estil fresc i suggeridor 'Reflecting musiCris'.
El dissabte 11 de juny, el jazz més ballable s'apropiarà de la plaça de Cal Font a les 19h, de la mà dels responsables de la cooperativa de Mataró, Musicop, amb la seva proposta per apropar el jazz al spinning de les sales d'esport, el 'Pedal Groove'.

  • imatge de control 1per1

Marco Mezquida i Fèlix Rossy /Font: Estival de Jazz

Del 16 al 18 de juny
El dijous 16 de juny a les 19:30h al Claustre de l'Escola Pia serà el moment d'assistir a la sessió de música vibracional. Es tracta d'unes composicions de Xavi Grau pensades específicament per aquesta cita, el Ioga jazz. L'endemà 17, el duet de piano i trompeta, Marco Mezquida i Fèlix Rossy presentaran el treball Elegía (2016), versions molt personals, improvisació i temes propis per a una posada en escena amb canvis de guió i gran força expressiva. El dissabte 18 de juny arriba una de les dates més singulars de l'Estival amb la posada en escena del projecte 'Carta Blanca a...', la qual té aquest any com a protagonista el pianista i organista Txema Riera. L'acte serà al Teatre de l'Aurora, a les 22h i juntament amb l'entrada de 10€ els assistents es podran endur la gravació de 'Kraken', la proposta de Toni Vaquer per a la passada edició.

Txema Riera en una imatge promocional / Font: Estival de Jazz

Del 22 al 25 de juny
El dimecres 22 de juny hi ha programada a les 22h, la projecció del clàssic 'Ascensor para el cadalso' (1958). Cinema a la fresca al pati de l'Ateneu Igualadí per gaudir de la banda sonora que Miles Davis va composar per aquest singular guió de cinema negre. Per Sant Joan, el 24 de juny, Mathilde Toussaint Quartet oferirà un concert a l'Ou com balla acompanyada de Sergi Sirvent al piano, Jordi Mestres al contrabaix i Ramiro Rosa a la bateria. Tradició i futur es donaran cita a les 22h, al casc antic d'Igualada. L'endemà, a l'espai Somiatruites, a la mateixa hora, Pol Omedes, acompanyat de Joan Monné al piano, Pedro Campos al contrabaix i Joan Cassares a la bateria oferirà un repertori de temes propis i la personal revisió d'alguns estàndards.

Mathilde Toussaint / Font: Estival de Jazz

De l'1 al 2 de juliol
Coincidint amb el festival de tendències gastronòmiques Vadefoodies, el cap de setmana del divendres 1 i el dissabte 2 de juliol guardaran el redoble final de l'edició d'enguany: el divendres amb l'actuació de Swingbirds Trio i la sessió de Dj Fixi i el dissabte, a partir de les 23h, el concert de Dixieland Preachers i tot seguit, l'esperada actuació de The Rigodonians.

 

A

També et pot interessar