II VadeMercat

Foto: 

cedida

Sortim de tapes al VadeMercat!

La segona edició del Nit de Tapes del Mercat de la Masuca d’Igualada serà dissabte 3 de juny
Marta Carles
,
01/06/2017
Menjar i beure
Sortir a fer unes tapes és un dels millors plans per fer amb família o amics, sobretot ara que el bon temps acompanya. I si a més a més, gaudim de les tapes en un entorn diferent i inusual, el pla és perfecte. Això és el que es podrà viure dissabte 3 de juny al VadeMercat, la segona nit de tapes del Mercat de la Masuca d’Igualada. Una iniciativa per redescobrir els productes de qualitat del mercat, i conèixer la vitalitat d’aquest espai municipal.

De manera excepcional el Mercat de la Masuca d’Igualada obrirà les portes dissabte 3 de juny a les 20h. Serà per celebrar la segona edició del VadeMercat, considerada pels organitzadors “la festa major del mercat”. I és que segons Joan Fontanella, de l’Associació Gastronòmica i Cultural Vadefoodies, qui organitza l’event, “a la nit de tapes la gent redescobreix una faceta del mercat diferent a la habitual”. El mercat es converteix en un escenari festiu on “hi té cabuda la música, el teatre, el ball, i evidentment la bona gastronomia”. L’èxit de la primera edició va deixar un molt bon regust de boca als botiguers del mercat i això “ha il·lusionat als paradistes” portant-los a repetir l’experiència.

La voluntat del VadeMercat és “reivindicar la vitalitat de l'espai, donar protagonisme a les parades del mercat municipal, i posar de relleu l'alta qualitat, la proximitat, i la varietat de productes que es poden trobar al mercat”. Més d’una trentena de parades prepararan diverses tapes per a l’ocasió: de carn, de peix, amb foie, amb marisc, amb vegetals, amb fruites, amb xocolata... La llista de propostes és llarguíssima i supera el centenar! Des de l’organització asseguren que “els botiguers dediquen molt d’esforç a l’elaboració de les tapes i aquests dies és gratificant veure com els paradistes fan les últimes proves” abans del gran dia.

Una de les parades participants és la de la Pesca Salada Filomena. La Sílvia Vives, qui regenta la botiga, ens explica que ja ho tenen tot a punt, i que ja han començat a preparar els ingredients per a fer les tapes del dissabte. “Per aquesta segona edició elaborarem unes tapes més pràctiques de fer, però que a la vegada seran molt divertides de sabors. La més original la cuinarem a fora del mercat i l’hem titulat ‘Fum, fum, fum’ per que la gent l’olori de ben lluny i ens vingui a trobar”. Vives recorda que ells són botiguers i no restauradors, i que per tant és un repte a l’hora de cuinar una tapa, però afirma que “al mercat hi ha tants productes de primera qualitat que amb poc esforç podem oferir tapes bones i molt lluïdes”. En general “ens agafem amb molta il·lusió aquest esdeveniment ja que és una iniciativa molt positiva que ajuda a donar visibilitat al mercat portant a gent que no acostuma a fer la compra aquí”. De fet, segons explica, “gràcies a l’edició de l’any passat nosaltres hem guanyat algun client nou”.

Sílvia Vives i Anna Godó, de la parada Pesca Salada Filomena

L’any passat aquesta parada va ser una de les guanyadores del concurs de tapes, amb la tapa més innovadora, però més enllà d’aquest reconeixement, per ella, “el millor premi és que la gent gaudeixi de la nit i la festa, i sobretot que després tornin al mercat a comprar”. El jurat del concurs de tapes d’aquest any estarà format per quatre padrins de luxe: Maria Senserrich (diputada al Parlament de Catalunya), Joan Domènech (President de la Fira d’Igualada), Madrona Vilanova (Granja Pla) i Joan Carol (8 cadires). Ells decidiran quina és la millor proposta gastronòmica que a més de tenir un bon gust, té una presentació atractiva, i inclou elements tradicionals i de modernitat.

Un altre element a celebrar en aquest II VadeMercat és el 40è aniversari del Mercat de la Masuca en la seva ubicació actual, entre el carrer de la Virtut i el de Joaquima de Vedruna. Al llarg d’aquestes quatre dècades el mercat i el seu entorn “ha canviat molt” assegura Sílvia Vives. La seva parada és al mercat des dels inicis i qui regentava la botiga en aquella època era la seva mare. De petita ella anava a fer els deures de l'escola a la botiga i recorda que “el mercat era un lloc de pas ja que estava envoltat de moltes indústries, i això feia que les senyores que treballaven, aprofitessin el camí de tornada a casa per comprar alguna cosa al mercat”. Ara, assegura, “al mercat s’hi ha de venir expressament a comprar i aquest fet, sumat a la falta de temps que té la majoria de la gent, ha fet baixar la clientela”. Afegeix que “la majoria de clients són gent gran, i els joves que acostumen a venir és perquè els seus pares també hi compren i ho han vist sempre a casa seva”. Una ciutat ha de tenir mercat i en aquest sentit, “és d’agrair l’aposta que des de l’Ajuntament s’està fent per reactivar la vitalitat d’aquest centre comercial i també iniciatives com el VadeMercat que celebrarem aquest cap de setmana”.

Més informació: 

Els tiquets del Vademercat es poden adquirir al llarg de la setmana a les parades participants del Mercat de la Masuca i als establiments: Bitok, Cal Pantomènia, Sant Magí 44 i Vinnart.
El preu de venda anticipada, fins el dissabte al migdia, és de 6€ un cartró de 5 tiquets.
Al mateix dia també es podran comprar tiquets en dos punts de venda situats al mercat. El preu serà de 7€.

II VadeMercat 
Associació Gastronòmica i Cultural Vadefoodies

A

També et pot interessar