Collverds

Foto: 

Cedida
Andrea Serbanica, Daniela Gil, Anna Idiarte, Victòria Also i Ariadna Gil

Collverds, una nova proposta ciutadana a Amposta

Està formada per joves entre 20 i 24 anys de la capital del Montsià
Anna Zaera
,
08/02/2017
Activa't
Una nova associació està a punt de treure el cap a la capital del Montsià. Està formada per una quinzena de joves entre 20 i 24 anys. Alguns dels membres -Victòria Also (22), Andrea Serbanica (20), Daniela Gil (21), Robert Margalef (21), Carla Bonfill (23) i Ariadna Gil (22)- ja s'han posat a treball per presentar l'entitat en societat el proper mes de març. La majoria són estudiants, i cursen estudis de diferents àmbits com Informació i Documentació; Traducció i Interpretació, Arquitectura, Geografia, Treball social o Enginyeria. Entre els seus objectius: crear dos esdeveniments anuals que puguin repetir-se cada any i augmentar la cohesió entre els joves del municipi i també de les Terres de l'Ebre. El seu logotip, que mostra el famós ànec típic del Delta -el collverd-, ha despertat la curiositat de molts veïns i també dels seguidors de les xarxes socials, la plataforma on ja han començat a fer pública la seva activitat. Hem fet una entrevista col·laborativa que ens han contestat alguns dels membres que nombrem a l'inici d'aquest text.
"Tenim clar que l’associacionisme és un dels factors principals de la nostra societat, on es representa a les persones de carrer, aquelles que segurament no voldran involucrar-se en altres aspectes més formals, però que volen canviar la societat"

- Com sorgeix aquesta iniciativa?
Teníem molt clar que volíem fer alguna cosa per Amposta, fer activitats on els ciutadans, sobretot els joves, s’hi volguessin implicar. A poc a poc, vam començar a contactar amb altres joves amb qui pensàvem que compartiríem inquietuds.A partir de petites trobades, vam decidir engegar aquesta entitat. Ara volem que se sumi el màxim de gent possible per tirar-la endavant. Volem demostrar que a Amposta hi ha molt de potencial juvenil, que té ganes de fer coses noves i que pot aportar el seu granet de sorra.

- Què teniu ganes de fer?
Tenim ganes d’engrescar el jovent del poble a participar en activitats noves, sobretot de caire cultural i social. Volem potenciar l’ús dels comerços locals i que, a més a més, les propostes que neixin de l'entitat siguin conegudes arreu del territori.

  • imatge de control 1per1

- Quin dirieu que és el vostre tret diferencial?
Tenim una voluntat tan reivindiactiva com lúdica. Volem potenciar la identitat cultural ebrenca i també participar en els diversos moviments socials que ja existeixen en defensa del territori. Creiem que nosaltres podem aportar una ajuda més, que mai no va malament, per recolzar tots aquests temes, sense deixar de banda la gresca i la joventut ampostina. No volem deixar de banda els fets que estan succeïnt arreu del món, fora del nostre territori. La nostra intenció és també fer actes per recolzar tots aquells col·lectius que es troben en casos de desigualtat, injustícia o minoria. 

- Quines activitats teniu previstes?
Bé, una data important que tenim present és la del nostre acte de presentació, que serà el mes vinent. Amb aquest acte volem donar-nos a conèixer i alhora reunir un públic molt divers, des de la gent més gran de la ciutat fins a la més petita. 

- Per què us heu posat de nom 'Collverds'?
'Collverds' va ser un nom acordat entre tots els integrants del grup, vam tenir en compte, principalment, el nostre territori i, a la vegada, vam procurar que fos un nom divertit, autòcton, informal i fàcil de recordar. 

- Creieu que l'associacionisme cultural pot canviar la societat? 
I tant! Tenim clar que l’associacionisme és un dels factors principals de la nostra societat, on es representa a les persones de carrer, aquelles que segurament no voldran involucrar-se en altres aspectes més formals, però que volen canviar la societat des d’un altre punt de vista. Amb tot això, el que nosaltres pretenem és ser un actiu per poder aportar un punt de vista més i donar encara més força a tot l’associacionisme ampostí.

- Quines serien les primeres activitats que voleu fer a Amposta?
D’idees n’hi ha moltes, però encara no les podem desvetllar, només podem dir que tindran un caire cultural, juvenil i social, i que procurarem sempre ser innovadors, transparents i amb una dinàmica una mica diferent a la d’una associació convencional. Volem que la gent de fora de l’associació pugui donar-nos sempre la seva opinió i aportar idees encara que no en sigui membre o soci. Ens interessa mostrar-nos oberts a tothom que vulgui treballar i col·laborar.

 

A

També et pot interessar