Surtdecasa Ebre
,
28/08/2017
Activa't

Coneix els joves amb talent al TedxYouth d'Amposta

El proper 2 de setembre se celebrarà una nova edició del TedxYouth a la Unió Filharmònica
TEDxYouth

Foto: 

Cedida
Caitlin Davenport, Carla Bonfill i Joel Romero
El dissabte 2 de setembre torna el TedxYouth a Amposta. En aquesta ocasió, la cita s'iniciarà a les 15.30h a la Unió Filharmònica de la capital del Montsià. Adolescents entre 14 i 18 anys implicats en tot allò que passa al seu entorn, motivats en fer nous descobriments des del camp de la ciència i també de qüestionar algunes de les normes socials establertes. El TedxYouth és un acte que se celebra en diferents ciutats del món i que presentajoves que persegueixen les seves passions i inspira a aquells que encara no les han trobat. Descobrim les persones que enguany parlaran a Amposta.

1. Caitlin Davenport
Caitlin Lois Davenport és camarlenca d'adopció. Va néixer l'any 1997 al sud de Manchester i deu anys després es va traslladar amb la seva família a Camarles. A part d'haver estat seleccionada en diferents programes de joves, destaca la seva voluntat de recolzar la comunitat. De fet, després de graduar-se de l'ESO, ha estat donant classes d'anglès als nens del seu poble durant els últims 3 anys. També ha estat voluntària als camps de refugiats de Grècia amb l'ONG d'Amposta, Provocant la Pau, i a Atenes, utilitzant les seves habilitats lingüístiques per ajudar els refugiats: ensenyant anglès, fent de mediadora en debats i assemblees, i facilitant l'accés als serveis mèdics.

2. Carla Bonfill
Natural d'Amposta, és llicenciada en Geografia por la URV. Ha estat becària del Departament de Canvi Climàtic de la mateixa Universitat i ha rebut nombrosos premis com ser finalista del BBVA Challenge. És sòcia fundadora de la associació Joves 'Collverds'; voluntària a la Biennal Internacional de Paisaje i voluntària al Parc Natural del Delta de l'Ebre, entre d'altres. "Que les utopies no puguin aconseguir-se, no vol dir que no s'hagin de buscar. I recorda que els tresors es troben fora de casa, i els problemes, a unes hores de la seva solució" és una de les seves frases.

3. Joel Romero
Un jove de Vilanova i la Geltrú que amb 17 anys és aficionat a la música, la tecnologia, la física i la biologia. Aquest estiu ha estat seleccionat per l'Institut Tecnològic de Massachusetts (Boston) on ha treballat mètodes alternatius de detecció de mutacions cancerígenes utilitzant nanopartícules i làser. Ha estat seleccionat per la fira Intel International Science and Engineering Fair d'enguany a Los Àngeles, on va rebre un reconeixement de la NASA.

4. Meritxell Lorca
Nascuda a l'Espluga de Francolí és Campiona de Catalunya i d'Espanya d'esquí alpí, Campiona d'Espanya. També ha participat en diferents competicions internacionals. Li agrada transmetre les seves experiències amb l'esport com a mètode de perseverança. La seva voluntat i capacitat de sacrifici l'ha ajudada a aconseguir tots els reptes que s'ha marcat sense perdre la seva humilitat.

5. Manel Balfegó
És un jove de 17 anys nascut a l'Ametlla de Mar. Estudiant del grau de Filosofia, Política i Economia. Viatjar per a ell és una forma d'aprenentatge vital i per això ja ha visitat més de 25 països de tot el món. Amant de tot el relacionat amb les empreses i l'economia, ja fa anys que inverteix en borsa, fet que l'ha portat a conèixer tots els complicats mecanismes de la compra i venda d'accions. "M'agrada veure món, viatjar per descobrir però també m'apassiona aprendre com funcionen les coses" diu.

6. Francesc Gilabert
És de Sant Jaume d'Enveja. Es considera tranquil i reflexiu, normalment prefereix escoltar que parlar. Va jugar 6 anys a bàsquet amb l'Amposta i ara està a Barcelona estudiant un doctorat de Física Computacional i Aplicada a la UPC. La seva recerca es centra en el desenvolupament de tècniques de simulació per a l'estudi de sistemes proteïna-lligand. "Sempre he estat curiós i m'agrada saber perquè les coses passen i com funcionen". Està content d'haver triat la física. "No és tan important el grau que tries, el més important són els hàbits, l'anàlisi de dades, la disciplina i les persones que coneixes".

7. Mikele Grande
Nascuda a Huarte (Pamplona), aquesta jove de 17 anys, és una enamorada del cinema. Des de petita participa en obres de teatre locals i actualment estudia a l'Acadèmia d'Interpretació Butaca78. Ha dirigit diferents curts amb els quals ja ha guanyat diversos premis i havent aconseguit en alguna d'elles més de 9000 visionats a Internet. Els seus continguts estan marcats per un fort contingut social.

 

També et pot interessar