Trobades per parlar de cultura a la universitat

Surtdecasa i l'Antena Cultural Tortosa de la URV organitzen tres sessions de setembre a novembre
Surtdecasa Ebre
,
15/12/2012
Activa't
Amb el títol Societat xarxa i cultura, aquesta tardor Surtdecasa, conjuntament amb l’Antena Cultural Tortosa del Campus Terres del’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili, ha preparat un cicle participatiu en què diferents persones vinculades amb la cultura i l’art de les Terres de l’Ebre opinaran, des de la seua experiència personal, del què ha significat la revolució digital i la societat xarxa en les seues respectives professions.
 
Les tres sessions, que no tindran estrictament el caràcter de conferències, sinó més bé de debats participatius, tindran lloc el 20 de setembre, el 18 d’octubre i el 29 de novembre.
 
La primera sessió, amb el títol “La democratització de la producció cultural”, preten reflexionar al voltant de com la xarxa s’ha convertit per als artistes en la principal eina de màrqueting per als seus espectacles i, per tant, a partir d’aquí quin control fan de la seua imatge pública i de la privacitat. Derivat d’això, també es tractaran assumptes com el canvi de paper dels intermediaris i es posarà l’accent en com l’aparició de noves eines tecnològiques fa possible realizar petites obres d’art a l’instant i un accés més ràpid al públic.
 
En la segona de les jornades, es tractarà un dels aspectes que estan patint una major transformació en aquesta era de la societat xarxa: els mitjans de comunicació. Ens preguntarem si els mitjans digitals de nova creació poden contribuir a fomentar la cultura i, també, si el paper dels bloggers suposa un canvi en l’estatus dels líders d’opinió. Les xarxes socials estaran també en el punt de mira i es qüestionarà si aquestes fan posible una certa mentalitat col·lectiva i la creació de comunitats socials al voltant d’interessos.
 
Per acabar, en la tercera de les jornades, es plantejarà un debat sobre com aquesta hiperconnexió que vivim tant a nivell online com offline -amb mitjans de comunicació cada cop més ràpids i més assequibles-, possibiliten la creació d’identitats globals, però a la vegada fan aflorar reivindicacions d’identitats local. Ens preguntarem sobre les tendències artístiques internacionals i sobre la multiculturalitat en la creació.
 
Aquestes seran algunes de les preguntes espontànies que esperem que es donin en aquests debats que comptaran amb artistes de les nostres terres com David Espinós, Ignasi Blanch, Jaume Vidal, Cecilia Aymí, Guille Barberà, Mario Pons, Josep Bordes i que estaran moderats per professionals com el periodista de TV3, Toni Puntí.
 
--
Inscripció gratuïta al cicle: info@surtdecasa.cat
 
  

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar