Espectacles
,
2018

Espectacle literari 'Com nos tornem. Recital xaró de poesies d’abans (dites com abans)'

En el marc de la V Jornada Institut Ramon Muntaner, espectacle literari 'Com nos tornem. Recital xaró de poesies d’abans (dites com abans)', a càrrec de la inefable perruquera rapsoda Isabel Castro de la companyia Bubulina Teatre.

Sinopsi: 

Isabel Castro, una perruquera d’origen murcià, en jubilar-se queda vídua i cau en una depressió. Per distreure’s, comença a treballar com a perruquera voluntària en casals d’avis i hospitals, on coneix la mítica i alhora oblidada actriu Pepi Fornells, qui li descobreix la poesia i la declamació i que, sobretot, dota la seva vida d’un nou sentit.

La Isabel recorre llavors casals d’avis recitant poemes i descobreix, a més, que perruqueria i poesia van de bracet perquè, com ella assegura -i demostra amb versos- “la poesia frena la caiguda del cabell”.

Aviat però, mor donya Pepi i van desapareixent totes les companyes del 'Quadre Artístic Pepita Fornells'. La Isabel esdevé “l’última declamadora”. Però ja ningú no vol escoltar els seus poemes. Al final, només la poesia la salvarà.

Mentre ens explica la seva història, Isabel Castro recita algunes perles del vell repertori d’envelat com 'El plat de fusta' de Teodoro Baró, 'Un lloro, un moro, un mico i un senyor de Puerto Rico', 'Cal estimar' d’Apel·les Metres, 'En un castel·lo perduto'… i aplica l’art de declamar a la seva professió de perruquera…

Preu: 

5€ (en benefici dels Amics de la Gent Gran de Móra la Nova)

Fitxa tècnica: 

Idea: Jordi Lara
Interpretació: Isabel Castro (GiseLa Figueras)
Direcció: Gisela Figueras

Organitza: 

Institut Ramon Muntaner

Més informació: 

  • imatge de control 1per1