Llibres
,
2018
Divendres 16 de març, 18:30h
Església Nova
La Ràpita

Presentació del llibre 'Quina morra! El joc d’estratègia per als nous pirates'

Presentació del llibre 'Quina morra! El joc d'estratègia per als nous pirates' (Col·lecció l'Ermità), de Rafa Balagué i David G. Caballero, amb il·lustracions de Ferro

Un llibre que ens descobreix la morra, un joc d’estratègia que es juga amb les mans i que consisteix en endevinar el número que sumen els dits mostrats per dos adversaris. Un joc mil·lenari, que va viatjar per tot el Mediterrani i que a Catalunya va arrelar amb força a les Terres de l’Ebre i a poblacions com La Ràpita, on es promociona i es difon a través de l'Associació Morràpita.

Intervindran en l'acte: 
- Ferran Bladé Pujol, director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya.
- Rafa Balagué Baila, autor del llibre i membre de Morràpita.
- Norbert Tomàs Bilbeny, director d’Edicions Morera.

Horari: 

18:30h | Exhibició del joc de la morra
19:30h | Presentació del llibre. 

Sinopsi: 

Amb pròleg del reconegut folklorista Amadeu Carbó, «Quina Morra!» explica, de la mà de Rafa Balagué (membre de Morràpita), els orígens del joc, la seva història i la recuperació actual. I també ens dóna totes les claus per jugar-hi. A més a més, a través de cinc relats plens d’imaginació del jove escriptor rapitenc David G. Caballero, el lector podrà reviure on, qui i com es jugava a la morra en diferents èpoques del passat.

Tots els textos del llibre estan acompanyats per suggeridors dibuixos de l’il·lustrador Ferro així com per imatges històriques i descriptives que ens ajudaran a entendre millor com es juga a aquest joc, senzill i apassionant.

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta.

Més informació: 

Facebook Morràpita

  • imatge de control 1per1