Godall
Godall
Plaça Mare Teresa Blanch, 8
43516 - Godall
  • 977 738 018
  • ajtgodall@gmail.com
Godall

El poble de Godall (168 m. d’altitud) està situat en una fondalada, solcada pel barranc de la Caldera, i als vessants propers. El nucli més antic es formà darrere l’església, des d'on, a poc a poc, van anar sortint altres petits veïnats o agrupacions de cases (Vila-llarga, l’Arraval…) que a la llarga van arribar a ajuntar-se i formaren la població actual.

El nucli urbà restà definitivament estructurat quan es va cobrir, amb una volta de més de 400 m. de longitud, el barranc de la Caldera al seu pas pel poble. L’església parroquial de Sant Salvador és un edifici d’un gòtic tardà de notable harmonia interior.

Batalla de farina als Carnavals de Godall
Festes i farina

El 6 d’agost,  festa patronal de Sant Salvador, se celebra la festa major, en què es fan (com és tradició a la comarca), correbous, bou capllaçat, ball, menjades de germanor, concursos, cercaviles, concerts, etc.

Godall, a més, té una tradició indiscutible quant a la celebració del carnestoltes (Carnaval), mantinguda fins i tot durant la prohibició de la festa, i on és tradició no solament el ball de disfresses, sinó també la batalla de la farina.