Les Cases d'Alcanar
Les Cases d'Alcanar
Carrer Joan Miró, 17
43569 - Alcanar
  • 977 737 131
  • ajuntament@alcanar.cat
Església de Sant Pere de Les Cases d'Alcanar
El teu secret mediterrani

Les Cases d’Alcanar, conegudes com 'Les Cases' s’emplaça al litoral canareu, a 4 km d’Alcanar. Una de les dotze Viles Marineres de Catalunya amb més encant de la costa de l’Ebre, la seva fisonomia d’autèntic poble mariner marcada per una façana marítima que conserva encara les antigues cases de pescadors, juntament amb el port seu port esportiu i pesquer, li confereixen un encant especial únic a les Terres de l’Ebre.

Antigament, el nucli girava al voltant d’una antiga torre de defensa que, amb tres canons, controlava la costa. Aquesta edificació fou destruïda durant la guerra contra Napoleó. A poc a poc, s’anà configurant una petita vila marinera que mentre amarrava les barques a les platges de codolars, construïa la seva església, dedicada a Sant Pere.

Cuina marinera - Les Cases d'Alcanar
Cuina marinera

La cuina de les Cases és la suma de la mar, el riu i la terra. L’Ebre que aporta l’aigua dolça i els aliments necessaris perquè la qualitat, gust i varietat del peix, llagostins i marisc sigue molt significativa. Per l’altre cantó tenim l’esforç, la saviesa i l’ofici dels mariners que lluiten cada dia a “fora” per portar el millor producte a port, triant la varietat apropiada de temporada.

De la terra tenim l’oli verge, or líquid extret de l’olivera mil·lenària o de les diferents varietats existents al nostre terme o comarca que n’enriqueix la cocció i el gust.

La gastronomia de Les Cases es basa en la bondat a l’hora de cuinar, per molt humil que sigue el peix per poder donar-li tot el màxim rendiment i gaudir del gust, fragància i emoció.

Platja del Marjal - Les Cases d'Alcanar
Les platges

El litoral d’Alcanar s’estén entre el delta de l’Ebre, al nord, i Sòl de Riu o desembocadura del riu Sénia, al sud. La costa canareva és única a les Terres de l’Ebre i es caracteritza per diverses platges i cales de còdols i sorra que s’acompanyen de petits penya-segats.

L’extensió de costa, de gairebé 12 km, fa que la mar sempre sigui present a Alcanar convertint-la en una destinació d’estiueig escollida cada cop per més persones. El litoral d’Alcanar captiva als visitants pel seu encant natural i la tranquil•litat de les seves platges, mai massificades.

Hi trobem platges llargues de codolar suau com la de les Cases – Marjal (bandera blava des del 1994), petites cales o bé platges de sorra fina com la Martinenca.