Espectacles
,
2018
Divendres 16 de novembre, 21h
Auditori Sixto Mir
La Ràpita

Teatre 'Assaig sobre la lucidesa'

Nit de teatre amb la representació de l'obra 'Assaig sobre la lucidesa', de l'escriptor portuguès José Saramago, adaptada per Jumon Erra, dirigida per Roger Julià i a càrrec de la companyia de teatre contemporani La Danesa. 

Un dels grans de les lletres portugueses, José Saramago, signa una història, irònica i pessimista, sobre les possibilitats de practicar la democràcia d’una manera real. Una faula contemporània sobre la relació entre governats i governants.

Sinopsi: 

A 'Assaig sobre la ceguesa' (1995) José Saramago, premi Nobel de literatura del 1998, imaginava un episodi de ceguesa que paralitzava de cop i volta tot un país. Uns anys més tard, tornava a prendre aquella mateixa societat com a protagonista d’una segona part de la història. Era 'Assaig sobre la lucidesa' (2004), on suposava que en aquell país que anys enrere havia estat víctima d’una ceguesa temporal, es feien eleccions i la major part de la població decidia votar en blanc. La novel·la arriba ara a l’escenari, explorant la distància que separa els ciutadans de les decisions que prenen els seus governs i plantejant una amarga reflexió sobre els drets i les responsabilitats que implica una democràcia real. Sí, el binomi visió/ceguesa és l’autèntic protagonista d’un muntatge que tant fa referència a l’opacitat del poder com a la ignorància o manca d’interès dels ciutadans cap a les decisions polítiques o al poder encegador d’una societat malaltissament consumista i atrapada en la necessitat d’un creixement perpetu. El muntatge ens proposa una visió sarcàstica i còmica d’un poder capaç de mostrar la seva cara més brutal en els moments més foscos i que busca en enemics externs la responsabilitat d’uns resultats electorals que no comprèn.

Preu: 

10€ anticipada | 15€ taquilla
Venda anticipada a Ràdio Ràpita
Venda d'entrades a taquilla una hora abans de la funció.

Fitxa tècnica: 

Intèrprets: Jacob Torres, Maria Ribera, Carles Martínez, Xavi Frau i Elena Fortuny. 

Organitza: 

Ajuntament de La Ràpita.

Més informació: 

FaceBook Culturàpita
FaceBook Cia. La Danesa

  • imatge de control 1per1