Activa't
,
2019

Conferència 'L'art de l'agulla: el naixement de l'alta costura'

En el marc del Cicle Cultura Viva 2019 i dins el seu programa anual com Antena de la Xarxa de l’OPEI, conferència també inclosa dins els actes del XXII Mercat de Santa Llúcia d’Amposta 'L'art de l'agulla: el naixement de l'alta costura (1845-1910)', a càrrec de Maria Teresa Velasco Osca, professora de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran a Tarragona. 

Velasco farà difusió de l’ofici de les modistes i les costureres, de les quals tradicionalment és patrona Santa Llúcia, i del seu paper canviant al tombant dels segles XIX i XX, en dedicar-se una part del col·lectiu a la creació de vestits dissenyats i confeccionats exclusivament per una sola clienta, evidentment adinerada, a partir de teles d’alta qualitat, cares i, de vegades, poc inusuals; usant, com sempre, tècniques bàsicament manuals, i entrant a la nova manera d’entendre la moda exclusiva.

Sinopsi: 

El programa Cultura Viva és una iniciativa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial que té com objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya. Cultura Viva retorna així a les comunitats que han estat objecte d'estudi els coneixements que elles mateixes han contribuït a crear. 

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta

Organitza: 

Museu de les Terres de l’Ebre, Ajuntament d’Amposta i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Campus Extens de la URV a Amposta

Més informació: 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar