Llibres
,
2019

Presentació del llibre 'La Batalla de l'Ebre, un riu de sang'

Presentació del llibre 'La Batalla de l'Ebre, un riu de sang', edició especial 80è aniversari, dels autors Josep Sánchez Cervelló i Pere Clua Micola

L'acte anirà a càrrec del Dr. David Tormo Benavent, coordinador de l'edició.

El llibre neix a iniciativa del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) l'any 2005 davant la necessitat de disposar d'un text breu que, garantint la veracitat històrica, fos capaç de donar a conèixer les causes, desenllaç i conseqüències de la que fou la batalla més llarga, dura i decisiva de la Guerra Civil Espanyola. 

Dotze anys després, el 2017, es va acordar reeditar l'obra amb la revisió del text original per part del Dr. Sánchez Cervelló i la incorporació de cinc articles breus de nova factura. 

Sinopsi: 

La Batalla de l'Ebre s'esdevingué essencialment a les comarques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, on deixà ferides molt profundes que encara perduren: emigració, destrucció d'infraestructures, empobriment. La República dissenyà la batalla atenent a causes internes i externes. Entre les primeres destacaren: aturar l'ofensiva sobre València; emprar els recursos humans i materials de Catalunya; portar l'optimisme a la seva rereguarda i reforçar el prestigi del govern de Negrín. En el camp internacional es pretengué que tant la Societat de Nacions, com França i Gran Bretanya, enfrontades a l'expansionisme nazi, canviessin la seva política de No-intervenció i donessin suport al govern legítim. La Batalla es va convertir en la més llarga i cruenta de tota la guerra i fou, també, la que anticipà, la caiguda de Catalunya i la definitiva derrota republicana.

Preu: 

Assistència lliure i gratuïta

Organitza: 

Biblioteca Municipal de Gandesa

Col·labora: 

Ajuntament de Gandesa

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1