AGENDA
Arts
Documental 'A les fosques'
2019
Diumenge 13 de gener, 18h
  • Tortosa
Teatre Auditori Felip Pedrell

Projecció del documental 'A les fosques'

Projecció del documental 'A les fosques. La memòria de la Tortosa bombardejada', un documental amb històries humanes sobre l'evacuació de la ciutat de Tortosa durant la Guerra Civil i la vida a les serres de Boix i del Coll de l'Alba. 

El treball, elaborat per les empreses Terra Enllà i Bluverd, recull els testimonis d'una dotzena de persones de la ciutat que van viure en primera persona els bombardejos que va patir Tortosa durant la Guerra Civil. 

La cruesa dels atacs va provocar que bona part del nucli urbà quedés destruïda i també va ser el motiu pel qual es va haver d'evaquar completament la població. 

*La projecció coincideix amb l'aniversari del final de la Guerra Civil a la ciutat.

Sinopsi: 

Entre el 23 de febrer de 1937 i el 30 de desembre de 1938, en plena Guerra Civil, Tortosa va patir una vuitantena d’atacs aeris de l’Aviació Legionària Italiana i la Legió Còndor. Els tortosins van haver d’adaptar-se a aquesta tragèdia i es van refugiar a les zones muntanyoses de l’entorn, on van sobreviure en condicions miserables. Finalment, la ciutat seria completament evacuada l’abril de 1938. Vuitanta anys després, el documental ‘A les fosques. La memòria de la Tortosa bombardejada’ recull la memòria i les històries de vida dels qui van viure aquell dramàtic episodi.

El projecte, impulsat pels periodistes Andreu Caralt (cofundador de l’empresa Terra Enllà, especialitzada en serveis de memòria històrica) i Oriol Gracià (de l’empresa Bluverd Comunicació), neix amb la voluntat de registrar el testimoni d’alguns dels supervivents del bombardeig que van participar en l’acte commemoratiu del vuitantè aniversari del bombardejos, que es va celebrar a Tortosa el 15 d’abril passat. El film, per tant, no incideix tant en l’estratègia militar i les relacions polítiques sinó en el dia a dia dels ciutadans atrapats en el conflicte.

Preu: 

Assistència lliure i gratuïta.
(Imprescindible confirmació a info@bluverd.com o al 616 860 758)

Fitxa tècnica: 

Idea, guió i direcció: Anreu Caralt, Maite Hernández, Oriol Gracià i Esther Benet
Fotografia: Josep Gutiérrez
Muntatge: Manel Ferrando, One Produccions
Documentació: Terra Enllà
Producció executiva: Bluverd Comunicació

Col·labora: 

Ajuntament de Tortosa.

Més informació: 

Et pot interessar

Visita guiada i tast: VIrmut, al Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant
Cada diumenge, 12h
Cornudella de Montsant
Exposició 'Per què?' de Carme Solé Vendrell
Del 12 de març al 28 d'abril
Tortosa
Lo Sirgador
Dies 23 i 24 de març
Tortosa
Espectacle 'Una funció de pel·lícula!' - Escola Municipal de Teatre de Tortosa 2019
Dies 26 i 27 de març, 20h
Tortosa
Mecano
Divendres 3 de maig, 20:30h
Lleida
vermut entre flors
Diumenge 31 de març, 11:30h
Almacelles