Espectacles
,
2019
Dijous 30 de maig, 17h
Plaça de Dalt
Móra d'Ebre

Tast 'Mirades de Guerra Civil'

En el marc de Litterarum. 12a Fira d'espectacles literaris, tast 'Mirades de Guerra Civil', amb tres espectacles diversos (monòleg, dansa i lectura concert) que ofereixen una mirada personal d'un fet tan colpidor i proper com és la Guerra Civil. 

Espectacles
- Monòleg 'Mort a les Cunetes', de Nan. 
Textos d'Albert Fàbrega

- Dansa 'Unitats de xoc II', de Tuixén Benet.
Textos de Pere Quart i Carles Riba

- Lectura concert 'Maleïda guerra', de Lali Bareny, Carles Beltran i Namina
Textos de Joan Salvat-Papasseit

Sinopsi: 

'Mort a les Cunetes', de Nan
El muntatge, de David Pintó i Joan Valentí, narra 'La fossa de Can Maçana': l'afusellament de nou republicans que van ser trets la mitjanit del 9 de febrer de 1939 de la presó de Manresa, i la fuga d'un d'ells, Josep Nin, que ho va poder explicar. És un homenatge a aquests fills de Súria i Valls de Torroella, que van ser assassinats per les seves idees, també a l'emboscat Jaume Ollé, que va presenciar els crims, a la Treseta Mabras "La Macia-na", que tapava els cossos insepults i, en definitava, a totes les víctimes de la repressió franquista. 

'Unitats de xoc II', de Tuixén Benet
Projecte coreogràfic sobre la Guerra Civil espanyola que busca treballar la Guerra Civil a través l'acció i la sensació per tal de crear emoció. Partint de la lectura d'escriptors que sí que van viure els temps de guerra de primera mà com Pere Calders, Carles Riba, George Orwell i tants d'altres, proposen una peça coreogràfica que neixi d'evocar els seus records i la seva manera de descriure les sensacions de la Guerra Civil. 

'Maleïda Guerra', de Lali Bareny, Carles Beltran i Namina
La guerra del 36 és una de les 'maleïdes guerres', i va passar aquí i la van viure els nostres pares i avis, i encara ara ens afecta. La guerra que no hem d'oblidar, la guerra que hem sobreviscut. La guerra que hem de combatre. Denunciem aquesta guerra, totes les guerres, i les conseqüències, les actuals, les que perduren... En definitiva, paraules pel combat i la memòria. 

Preu: 

Entrada gratuïta.

Organitza: 

Ajuntament de Móra d'Ebre

  • imatge de control 1per1