Espectacles
,
2019
Divendres 31 de maig, 11:30h
Plaça de Dalt
Móra d'Ebre

Tast 'Va de monòlegs literaris'

En el marc de Litterarum. 12a Fira d'espectacles literaris, tast 'Va de monòlegs literaris', amb tres espectacles on el protagonista es posa a la pell del personatge. 

Espectacles
- 'Carola', de Q-ars Teatre
Textos de Maria Aurèlia Capmany

- 'Hola, sóc la Teresa', de La Berta del Poblet
A partir de textos de Teresa Pàmies

- 'Camins del paradís', de Bubulina Teatre
Text de Mossèn Cinto Verdaguer

Sinopsi: 

'Carola', de Q-ars Teatre
L'espectacle, en forma de monòleg, ens explica els periples de la Carola, la protagonista de la novel·la, des del moment en què comença a escriure les seves memòries en el present. Un espectacle senzill, centrat en la importància de les imatges que crea l'autora, els passatges que fan llum en el recorregut i els personatges clau que provoquen els canvis. 

'Hola, sóc la Teresa', de La Berta del Poblet
L'obra repassa la vida de Teresa Pàmies en quatre moments clau: infantesa, joventut (guerra), maduresa (exili) i vellesa, a través de diferents anècdotes i amb una escenificació teatralitzada de la seva biografia. L'actriu anirà presentant al públic la vida de Teresa Pàmies amb un to distès i un llenguatge proper per a fer arribar la història del personatge als espectadors més menuts. 

'Camins del paradís', de Bubulina Teatre
El rapsode i tenorista Valentí Maymó es posa a la pell del poeta Jacint Verdaguer, parlant de la seva vida i recitant, de manera emocionant, alguns dels poemes del folguerolenc. L'espectacle comença amb l'arribada de Jacint Verdaguer al paradís després de la seva mort. Allà, buscant la mare, que li va ensenyar les cançons de la infantesa, es proposa fer-se sentir amb la 'Cançó del paradís', que interpreta a la tenora. 

Preu: 

Entrada gratuïta.

Organitza: 

Ajuntament de Móra d'Ebre

  • imatge de control 1per1