AGENDA
Espectacles
Raphaëlle
2019
Dissabte 16 de febrer, 20h
  • Tortosa
Teatre Auditori Felip Pedrell

Teatre 'Raphaëlle'

A 'Raphaëlle', la companyia de teatre documental La Conquesta del Pol Sud es pregunta si la divisió de sexes és una construcció cultural. Ho fa a través de l’experiència individual de Raphaëlle Pérez, una dona trans que, com a protagonista, lluita per la identitat, l'autoafirmació i la ruptura de motlles en un món en constant transformació.

*Espectacle en castellà.

Sinopsi: 

La Conquesta del Pol Sud tanca la seva trilogia sobre 'Dona, història i identitat' amb 'Raphaëlle', la història que torna a combinar testimonis reals en escena i investigació periodística. Una nova manera d’entendre el teatre amb les protagonistes dels fets reals com a escena per construir ponts entre l’experiència individual i la història col·lectiva.

A 'Raphaëlle' la companyia parteix d’una experiència individual de canvi de gènere. Una experiència que es forja en el si de la cultura europea, a França, i que qüestiona de molt a prop els referents i models amb els quals creixem. La lluita individual de la Raphaëlle Pérez ens parla, doncs, del canvi col·lectiu que viuen les nostres societats i reflexiona sobre el tractament del gènere en altres cultures, qüestionat si la divisió entre el masculí i el femení no és més que una simple convenció occidental.

'Raphaëlle' projecta, així, una mirada sobre un món globalitzat en plena transformació i ens parla sobre les lluites i les conquestes socials, les minories, l’educació que rebem i els rols que assumim. Què vol dir ser dona? Què vol dir ser home? I, encara més, com podem viure en un món en procés de canvi on sembla que han desaparegut totes les certeses? 

Preu: 

10€ amfiteatre | 15€ platea (comprar entrada aquí - enllaç

Fitxa tècnica: 

Direcció: Carles Fernández Giua
Creació i repartiment: Raphaëlle Pérez
Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer.

Organitza: 

Ajuntament de Tortosa.

Col·labora: 

Noves Escenes Transversal.

Et pot interessar

Espectacle 'Socarrel' - R.O.P.A
Divendres 19 de juliol, 22 i 23:30h
Tortosa
Flexus_Project - Flix 2019 Estiu
Divendres 19 de juliol, 19:30h
Flix
Festes Quinquennals - Ulldecona 2019
Del 6 al 15 de setembre
Ulldecona
Side Chick
Diumenge 21 de juliol, 20h
Ulldecona
Nits d'estiu a l'Estació de Benifallet - 2019
Del 6 de juliol al 31 d'agost
Benifallet
Recorregut ornitològic amb Lo Roget - Ascó 2019
Dissabte 20 de juliol, 9:45h
Ascó
Espectacle 'Oumouri' de SonYa
Divendres 19 de juliol, 22:30h
Deltebre