AGENDA
Espectacles
Raphaëlle
2019
Dissabte 16 de febrer, 20h
  • Tortosa
Teatre Auditori Felip Pedrell

Teatre 'Raphaëlle'

A 'Raphaëlle', la companyia de teatre documental La Conquesta del Pol Sud es pregunta si la divisió de sexes és una construcció cultural. Ho fa a través de l’experiència individual de Raphaëlle Pérez, una dona trans que, com a protagonista, lluita per la identitat, l'autoafirmació i la ruptura de motlles en un món en constant transformació.

*Espectacle en castellà.

Sinopsi: 

La Conquesta del Pol Sud tanca la seva trilogia sobre 'Dona, història i identitat' amb 'Raphaëlle', la història que torna a combinar testimonis reals en escena i investigació periodística. Una nova manera d’entendre el teatre amb les protagonistes dels fets reals com a escena per construir ponts entre l’experiència individual i la història col·lectiva.

A 'Raphaëlle' la companyia parteix d’una experiència individual de canvi de gènere. Una experiència que es forja en el si de la cultura europea, a França, i que qüestiona de molt a prop els referents i models amb els quals creixem. La lluita individual de la Raphaëlle Pérez ens parla, doncs, del canvi col·lectiu que viuen les nostres societats i reflexiona sobre el tractament del gènere en altres cultures, qüestionat si la divisió entre el masculí i el femení no és més que una simple convenció occidental.

'Raphaëlle' projecta, així, una mirada sobre un món globalitzat en plena transformació i ens parla sobre les lluites i les conquestes socials, les minories, l’educació que rebem i els rols que assumim. Què vol dir ser dona? Què vol dir ser home? I, encara més, com podem viure en un món en procés de canvi on sembla que han desaparegut totes les certeses? 

Preu: 

10€ amfiteatre | 15€ platea (comprar entrada aquí - enllaç

Fitxa tècnica: 

Direcció: Carles Fernández Giua
Creació i repartiment: Raphaëlle Pérez
Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer.

Organitza: 

Ajuntament de Tortosa.

Col·labora: 

Noves Escenes Transversal.

Et pot interessar

Mecano
Divendres 3 de maig, 20:30h
Lleida
Projecció 'Demain'
Dijous 25 d'abril, 20h
La Ràpita
XXXIV Fira ramadera i d'artesania de Rasquera - 2019
Dies 4 i 5 de maig
Rasquera
Ulldecona va de tapes! - Ulldecona 2019
Divendres 5, 12 i 26 d'abril i 3 de maig
Ulldecona
7a Marató de la Dansa
Diumenge 28 d'abril, 12h
Tàrrega
We Love Fest - Amposta 2019
Dissabte 10 d'agost
Amposta
Espectacle per a nadons 'Ballmanetes' a càrrec d'Entretres
Dissabte 4 de maig
Valls