Arts
,
2020
Dissabte 12 de desembre, 19h
Auditori Sixto Mir
La Ràpita

Cinema i espectacle: 'El Periple' de Los Sirgadors

Estrena de la pel·lícula 'El Periple, la vella llum d'Europa' de Mario Pons Múria, guanyadora de reconeixements en festivals d'àmbit europeu i internacional. 'El Periple' es projectarà a continuació de l'espectacle fílmic musical. 90 minuts de música i cinema d'autor compartint mateixa sessió.

Del rock al country, amb mescles de tradició, jota ebrenca, flamenc, cants ancestrals del Kurdistan; dels passos de Setmana Santa, al blues dels aiguamolls del Mississipí. l’Eclecticisme musical tot emergint del fil condutor d'unes imatge cinematogràfiques, marc conceptual de l'espectacle de cinema cançó de Los Sirgadors. Cinema documental, música en directe, sons diegètics, testimoniatge present, memòria històrica, introspecció existencial, fusió sonora i visual acompanyada de músiques del món. De la memòria històrica als exilis actuals, dels 20 milions de refugiats de guerra a la desapararició de les cultures lligades als espais humits del món a causa de les emissions de CO2 i la mort dels rius.

Sinopsi: 

Després de la guerra civil milers de demòcrates són reclosos a les presons o als camps de treball forçats, són assassinats i oblidats a les cunetes. Del 1939 fins al 1956 es calcula que 200.000 republicans moren afusellats. Aquest és l’origen i el fosc contingut del monument commemoratiu dels '25 años de paz' franquista (1966), l'expressió cínica del feixisme a Tortosa, la manipulació d'uns fets, llast present que empresona la llibertat d’expressió i les persones que l'exerceixen.

Preu: 

 

7€ general | 5€ reduïda
Comprar entrada a l'Auditori, divendres 11 de desembre, d'11 a 13:30h i dissabte 12 de desembre, a partir de les 16:30h)

Més informació: 

  • imatge de control 1per1