Arts
,
2020

Exposició 'Onye obia: L'home vermell a l'Àfrica'

Exposició 'Onye obia: L'home vermell de l'Àfrica', una mostra d'obres d'art tribal africà d'una qualitat i riquesa excepcionals, que explica les relacions entre europeus i africans a través del mar. 

Inauguració: 

Divendres 3 de juliol, a les 19:30h

Comissariada per: 

Jesús Arjona Muñoz

Sinopsi: 

El mar ha sigut sempre per totes les cultures quelcom apreciat i adorat, fins al punt que s’han generat deïtats al seu voltant en tots els continents, però realment el mar va enriquir a tots els pobles de la mateixa manera? Durant la colonització europea va ser aquesta via per la qual els colons procedents de les terres occidentals es van desplaçar al continent africà amb la intenció de buscar noves terres i guanys econòmics. Quin paper van tenir? Quines van ser les conseqüències?

Aquesta exposició explica algunes de les repercussions que van tenir els occidentals dins del món material i artístic del continent africà. Amb la presentació de diferents obres artístiques de pobles que toquen al mar o a vies fluvials vol mostrar la cultura d’aquelles ètnies, tant les que van sofrir la colonització europea amb duresa, com aquelles que no es van veure gaire afectades.

Preu: 

Entrada gratuïta

Organitza: 

Museu de la Mar de l’Ebre i Ajuntament de la Ràpita.

Col·labora: 

Museu de les Terres de l’Ebre

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1