Espectacles
,
2020
Divendres 6 de març, 20:30h
Teatre Auditori Felip Pedrell
Tortosa

Teatre 'Barbes de Balena'

Representació teatral 'Barbes de balena', d'El Maldà Teatre, una peça amable on tenen cabuda el teatre, la dansa i la música, l'humor i la tendresa, la reivindicació i la poesia. Un espectacle fet per dones i que parla de dones, un espectacle que ens explica i s'explica a partir dels records familiars de les dones que l'han fet. 

Sinopsi: 

'Barbes de balena' fa un recorregut per la vida de la doctora Dolors Aleu i Riera (1857-1913), rebesàvia d'una de les actrius, la primera dona llicenciada en medicina a Catalunya i a l’Estat espanyol. La seva va ser una carrera plena d’obstacles, que va anar superant, per exercir una professió aleshores vetada a les dones. A partir de la seva figura, la companyia també fa memòria de les seves àvies, besàvies..., i reflexiona sobre les dones d’avui en dia.

L’espectacle pren el nom de les barbes de balena, unes làmines presents a la boca d’algunes espècies de balenes que s’utilitzaven per fer més rígides algunes parts de les cotilles, i denúncia la situació marginal de la dona en la societat del segle XX preguntant-se alhora si la mateixa situació encara continua en aquest segle XXI. El resultat és un espectacle molt fresc amb moments d’una gran comicitat surrealista, on també destaquen la qualitat de la música i un moviment escènic sorprenent.

Preu: 

10€ (comprar entrada aquí - enllaç)

Fitxa tècnica: 

Dramatúrgia: Anna Maria Ricart
Direcció: Mònica Bofill
Composició musical: Ariadna Cabiró
Coreografia: Anna Romaní
Intèrprets: Ariadna Cabiró, Cinta Moreno, Núria Cuyàs, Anna Romaní / Anna Rosell

Organitza: 

Ajuntament de Tortosa

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1