Arts
,
2021
Del 17 de desembre al 20 de febrer
Museu de les Terres de l'Ebre
Amposta

Exposició 'Col·leccionar passions'

Exposició 'Col·leccionar passions: Àngel Fibla i els testimonis materials de tres generacions del Montsià'. La dedicació al col·leccionisme d'Àngel Fibla arranca des de la seva infància i ve marcada pel seu entorn familiar i la vinculació de les formes de vida tradicionals del món mariner i deltaic i a l’hora de l’interior del Montsià. També l’ofici de paleta que va exercir durant uns anys li va permetre recuperar molts objectes que la gent tirava quan reformaven les seves cases.

El fons d’objectes de la col·lecció supera els 3.000 elements i esdevé una col·lecció de col·leccions, amb tot tipus de materials vinculats a: el món de l’olivera i l’oli, el món del vi, els treballs a l’arrossar, l’ofici de paleta i mestre d’obres, la pesca, la caça, la memòria dels temporers, conjunts de rajoles de sifons i botelles de refresc, ceràmica popular, armes de foc, etc. La col·lecció de motocicletes és un recull dels vint anys de la història de la marca Derbi Rabasa, que per a Àngel permet mostrar el canvi de les persones de la seva generació, que generalment treballaven en oficis similars al seu, de conduir una bicicleta a conduir una moto. 

Horari: 

De dimarts a dissabte: d’11 a 14h i de 17:30 a 19h
Diumenges i festius: d’11:30 a 14h.
Tancat: tots els dilluns

Inauguració: 

Divendres 17 de desembre, 19h

Preu: 

Entrada general: 2€ (més informació aquí - enllaç)

Organitza: 

Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, Direcció de Cultura popular i Associacionisme Cultural i Ajuntament d’Amposta.

Accessibilitat

  • Accessibilitat física: ​Hi ha adaptacions per a que les persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir. Com poden ser les rampes, ascensors, passadissos amples…
  • Gossos d’assistència: Són gossos que han estat ensinistrats per a donar servei i assistència a persones amb discapacitat. Com els gossos “guia” que estan ensinistrats per a guiar a una persona amb discapacitat visual o ceguera​

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1