Arts
,
2021

Exposició 'La revolució dels transports a l’Amposta de principi del s. XX'

El Museu de les Terres de l’Ebre acull l’exposició 'La revolució dels transports a l’Amposta de principi del s. XX'. La mostra està inclosa dins dels actes de la tretzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta.

A cavall dels segles XIX i XX es produeix una revolució en els mitjans de comunicació i transport vinculada a la innovació industrial que farà necessària la construcció de noves infraestructures. El projecte de la navegació fluvial per l’Ebre s’esvaïa, mentre el ferrocarril es consolidava en el tràfic de persones i mercaderies. En canvi, en les comunicacions per carretera estava gairebé tot per fer, en començar la passada centúria només es disposava d’una xarxa de camins carreters del tot deficient, i en algunes poblacions de l’interior l’accés encara era per camins de bast. Tot de cop es vol modernitzar una xarxa viària mitjançant projectes que es dilaten en el temps fins les acaballes dels anys vint.

Els nous vehicles i mitjans de transport apareixen ben aviat al territori, ara bé només les bicicletes i carros es generalitzen en aquella època, mentre les motocicletes i els cotxes són només a l’abast de les classes benestants.

Amposta en el primer terç del segle XX, pel creixement demogràfic i econòmic en el que es veu immersa com a conseqüència de l’expansió del conreu de l’arròs, esdevé una terra d’oportunitats i la construcció del pont penjant propiciarà que la ciutat esdevingue un nou centre en els eixos de comunicació de la regió de l’Ebre.

Horari: 

De dimarts a dissabte: d’11:00 a 14:00h i de 17:30 a 19:00h
Diumenges i festius: d’11:30 a 14:00h

Inauguració: 

Divendres 7 de maig, 19h

Organitza: 

Museu de les Terres de l'Ebre i Ajuntament d'Amposta

Accessibilitat

  • Accessibilitat física: ​Hi ha adaptacions per a que les persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir. Com poden ser les rampes, ascensors, passadissos amples…
  • Gossos d’assistència: Són gossos que han estat ensinistrats per a donar servei i assistència a persones amb discapacitat. Com els gossos “guia” que estan ensinistrats per a guiar a una persona amb discapacitat visual o ceguera​
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1