Arts
,
2021

Exposició 'Paper i fil a la festa. 50 anys del Concurs de Vestits de Paper d’Amposta’

Exposició 'Paper i fil. 50 anys del Concurs de Vestits de Paper d'Amposta', una mostra que s’ocupa, en diferents àmbits, de la història del Concurs de Vestits de Paper d’Amposta, des del 1971, quan es va realitzar la seva primera edició, fins al 2019, quan es va celebrar la darrera (les mesures preses per la COVID-19 no han permès la seva convocatòria els dos darrers anys), i dóna a conèixer, des de diferents perspectives, el treball artístic i artesanal de més d’una vuitantena de modistes, modistos, cosidores i ajudants ampostins que han dissenyat i confeccionat vestits en paper per participar en les cinquanta edicions dels Concurs.

L’exposició explica també els antecedents històrics del Concurs, lligats als actes lúdics i festius que antigament es desenvolupaven a Amposta durant la diada de Santa Llúcia, que és encara avui patrona dels oficis de l’agulla. Entre aquests actes destacava el 'Concurso de Mis Modistilla'.

L’exposició, per altra part, aplega una important mostra de vestits confeccionats íntegrament en paper, bé sigui nou o reciclat, que han estat presentats, i molts també premiats, en alguna de la cinquantena edicions del Concurs, basat en quatre categories: Moda Actual, Vestits d’Època, Vestit de Fantasia i Moda infantil.

Horari: 

De dimarts a dissabte: d’11 a 14h i de 17:30 a 19h
Diumenges i festius: d’11:30 a 14h.
Tancat: tots els dilluns

Sinopsi: 

'Paper i fil a la festa. 50 anys del Concurs de Vestits de Paper d’Amposta' fa difusió de l’exclusivitat d’uns vestits que es llueixen en públic només en una ocasió: la desfilada anual del Concurs, i inclou els àmbits següents: El paper, la base material del Concurs, Tècniques de confecció en paper, Alta costura en paper, Història del Concurs. Els inicis, Història del Concurs. Categories i models, Homenatge i agraïment i Premis del Concurs Nacional de Vestits de Paper d’Amposta, segons la documentació conservada.

Preu: 

Entrada general: 2€ (més informació aquí - enllaç)

Organitza: 

Museu de les Terres de l’Ebre i Ajuntament d’Amposta

Col·labora: 

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona

Accessibilitat

  • Accessibilitat física: ​Hi ha adaptacions per a que les persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir. Com poden ser les rampes, ascensors, passadissos amples…
  • Gossos d’assistència: Són gossos que han estat ensinistrats per a donar servei i assistència a persones amb discapacitat. Com els gossos “guia” que estan ensinistrats per a guiar a una persona amb discapacitat visual o ceguera​

Més informació: