Espectacles
,
2021
Divendres 22 d'octubre, 20:30h
Teatre Auditori Felip Pedrell
Tortosa

Teatre 'Filumena Marturano'

Teatre 'Filumena Marturano' d'Eduardo De Filippo. El gran èxit de la temporada barcelonina arriba a Tortosa.

Sinopsi: 

Després de 25 anys de viure mantinguda per Domenico Soriano, i múltiples negatives a casar-se amb ella, Filomena decideix fingir una greu malaltia, perquè al llit de morta Domenico accepti casar-se amb ella. La casa és plena de metges, veïns, en un ambient fúnebre. Ha arribat el capellà que ve a donar l’extremunció a la “difunta” i s’organitza un casament. La jove amant de Domenico espera a l’habitació del costat. Alfredo i Rosalí, els dos criats fidels dels dos protagonistes, també son presents. Un cop casats i tan bon punt el capellà es retira, Filomena, fresca com una rosa, s’aixeca del llit.

El primer acte és una discussió enorme i preciosa entre Domenico i Filomena que ens explica tots aquests fets i ens fa descobrir la seva història. Filomena explicarà que té tres fills que ha anat mantenint, en secret, robant diners a Doménico, i sabrem més tard que un d’ells és fill del mateix Doménico. En aquest punt arriben els advocats i també els tres fills. Finalment sembla que la situació es troba al límit i Filomena abandona la casa amb els tres fills, havent acceptat anul·lar el casament amb Domènico.

Passa un més, i el tercer acte comença una estona abans de la imminent boda, aquesta vegada sí, Domènico i Filumena es casen de mútu acord. Domenico intentarà descobrir quin dels tres és el seu fill, sense èxit, mentre la situació entre la parella es resol i tot es posa a lloc.

Preu: 

 

25€ platea | 20€ amfiteatre
Compra les teves entrades aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Text: Eduardo De Filippo 
Traducció: Xavi Valls Guinovart 
Adaptació: Oriol Broggi
Direcció: Oriol Broggi
Amb Clara Segura, Toni Laudadio, Guillem Balart, Anna Castells, Marisa Jossa, Jordi Llovet, Eduard Muntada, Sergi Torrecilla i Carla Vilaró
Ajudant de direcció: Anna Castells 
Escenografia: Oriol Broggi i Josep Iglesias 
Il·luminació: Albert Faura
Vestuari: Nina Pawlowsky
So: Damien Bazin

Més informació: 

  • imatge de control 1per1