Activa't
,
2021
Divendres 12 de març, 17h
Institut Montsià
Amposta

Xerrada 'Serem la Generació Covid?'

En el marc del Fòrum del Talent, xerrada 'Serem la Generació Covid? Reflexionem sobre com afecta la solitud en la nostra arquitectura cerebral' a càrrec de David Bueno, doctor en biologia i professor i investigador en la secció de Genètica Biomèdica, Evolutiva i del Desenvolupament de la Universitat de Barcelona. Una xerrada que vol fomentar el debat entre la comunitat educativa del territori.

Sinopsi: 

Quins efectes cognitius pot tenir la Covid-19 per tots nosaltres? Com pot afectar els adolescents i joves que estan en unes etapes crucials per a la construcció de la personalitat adulta aquests mesos de solitud?

Segons els treballs que s’han publicat fins ara, dels quals ens parlarà Bueno, les dades són preocupants. Més d’una tercera part dels adolescents i joves estan tenint sentiments molt elevats de solitud. Aquest sentiment de solitud té efectes tangibles sobre l’arquitectura cerebral, entre els quals destaquen una disminució de la connectivitat neuronal i de l’activitat en les zones que gestionen la memòria, com l’hipocamp, i en les que intervenen en els processos de presa de decisions, la gestió de conductes.

Preu: 

Gratuït.

Inscripcions: 

Per assistir-hi presencialment, cal fer inscripció prèvia aquí (enllaç).
També s'emetrà en directe en streaming a través del canal de YouTube Agència de Desenvolupament Local del Montsià (enllaç).

Organitza: 

L'Agència de Desenvolupament del Montsià i Consell Comarcal del Montsià.

Més informació: 

  • imatge de control 1per1