Activa't
,
2021

XVIII Jornada d'Etnologia de les Terres de l'Ebre

18a edició de la Jornada d'Etnologia de les Terres de l'Ebre, sota el títol 'El món mariner. Construcció naval, navegació i pesca, fluvials i marítimes', amb l'objectiu de difondre els coneixements tècnics, les pràctiques professionals i les formes de vida, tant tradicionals com actuals, que més estretament es relacionen amb la construcció de bastiments, la navegació i la pesca, tant marítimes com fluvials, en aquest àmbit territorial.

Horari: 

De 9:30 a 18h

Sinopsi: 

A les Terres de l’Ebre, la construcció naval de tota mena d’embarcacions, la navegació fluvial per l’Ebre, la navegació a la Mar de l’Ebre i més enllà, i la pesca fluvial i marítima, són elements històrics i culturals, materials i immaterials, d’arrels històriques antiquíssimes, que encara avui formen part del present històric i etnogràfic de la seva població.

Tot i que han desaparegut ja alguns dels seus trets més divulgats i reconeguts arreu, aspectes com ara la navegació per l’Ebre amb rais, muletes i llaguts, que van caracteritzar la vida al riu en èpoques passades, o la pesca tradicional al bolig o el rossegall i a l’almadrava; continuen personalitzant el territori, i sent encara elements destacats de la seva identitat popular.

Programa: 

Consulta tot el programa aquí (enllaç)

Preu: 

Entrada lliure com a públic oient | Dinar 20€

Inscripcions: 

Inscripció en línia aquí (enllaç)

Organitza: 

 

Museu de les Terres de l'Ebre, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Institut Ramon Muntaner i Ajuntament de la Ràpita

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1