Espectacles
,
2022

Espectacle de dansa 'Don Quixot'

De la mà del Ballet de Catalunya arriba a Tortosa el ballet: Don Quixot, un clàssic del repertori. Sota la direcció artística d'Elias Garcia, el Quixot del Ballet de Catalunya s'adapta en un format amb personalitat pròpia. Garcia ha volgut condensar la història amb la dansa com a eix principal i motor de tota la trama que, en si mateixa, ja és fàcilment reconeixible, però alhora fent ús de nous i originals recursos que permeten situar l'espectador en cada moment. 

L'obra es presenta en 2 actes, en comptes dels 4 que la formen originàriament. L'adaptació realitzada pels directors artístics vol abastar un ampli ventall de públics i que no necessàriament coneguin la coreografia de Petipa en què el Ballet del Quixot es manté fins als nostres dies des de la seva primera aparició a 1869 al Teatre Imperial de Bolxoi. 

El Ballet de Catalunya mostra una versió que, a diferència de la producció original basada en el llibret de Marius Petipa, es desenvolupa en un entorn determinat alhora que compta amb la presència de textos acuradament seleccionats que ofereixen una lectura fidel d'aquesta meravellosa història mitjançant una veu de luxe, com la del Joel Minguet, un actor que fa una lectura personal.

Preu: 

 

22€ general | 12,5€ anticipada | 15€ amb descompte
Compra les teves entrades aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Direcció General: Leo Sorribes
Direcció Artística: Elías García
Directora de Producció: Carmen Tanaka
Mestra de Ball: Angeles Lacalle
Coreografia: Marius Petipa
Música: Ludwig Minkus
Adaptació: Larissa Lezhnina i Elías García
Coreografies Jotes, Gitanos i Fandango: Javier Bagà
Il·luminació i Direcció tècnica: Alberto Rodriguez Vega
Escenografia: Alberto Torres i Jose Urcia
Vestuari: Martina Montorfani i Eva Gomez
Gravació Veu en off: Joel Minguet
Alegries i E. Bolera: Estudio de Danza José Merino
Música Alegries i Bolera: (IIntèrprets) Anna Colom, (Cante) Juan José Barreda, (Guitarra i palmes) José Zarco "Hoselu", (Compositors) Juan José Barreda i José Zarco "Hoselu"
Coordinació artística: Antonio Zarco.
Distribució: Judea Vivancos, International BPM

  • imatge de control 1per1