Activa't
,
2022
Dissabte 3 de desembre
Ca Don Ventura
Flix

XIX Jornada d'Etnologia de les Terres de l'Ebre

19a edició de la Jornada d'Etnologia de les Terres de l'Ebre, sota el títol 'Els inicis de la Industrialització', amb els objectius de difondre la memòria dels inicis de la industrialització a les Terres de l’Ebre a partir de sectors industrials molt diversos: el material de construcció, el moble, la química, la xocolata..., i d’alguns dels elements que la van fer possible, com ara l’Ebre i el ferrocarril.

Horari: 

De 9:30 a 18:30h

Sinopsi: 

Els elements materials i immaterials dels inicis de la industrialització conservats a les Terres de l’Ebre són encara avui molt rellevants arreu del territori i es materialitzen en un gran nombre de fàbriques, molins i tallers.

La Jornada tracta en detall aquest procés d’industrialització, iniciat a principis del segle XIX i consolidat al segle XX, del qual tenim memòria viva en camps tan diversos com el cultural, l’econòmic, el social, el patrimonial...

En el programa s’inclouen recerques de caràcter etnològic, històric i immaterial i aportacions dels qui, en el seu treball diari, mantenen viva l’herència material d’aquests inicis industrials, tant en empreses privades com en la gestió d’activitats i elements culturals i patrimonials.

Programa: 

Consulta tot el programa aquí (enllaç)

Preu: 

Entrada lliure com a públic oient | Dinar 22€

Inscripcions: 

Inscripció en línia aquí (enllaç)

Organitza: 

 

Museu de les Terres de l'Ebre, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Institut Ramon Muntaner, Ajuntament de Flix i La Cana

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1