Arts
,
2023
Del 8 de setembre al 29 d'octubre
Museu de la Mar de l'Ebre
La Ràpita

Exposició 'Abraçant el mar’

Exposició ‘Abraçant el mar’, d’Irene Aguilar Pergua que després de guanyar el premi d’escultura Agustí Vizcarro “La Pin” 2022 amb l’obra ‘Cua de peix’, presenta la seva primera exposició individual donant a conèixer la resta d’obres que completen aquesta mostra. L’exposició mostra una sèrie escultòrica on destaquen les cues de peix com a via d’introspecció personal de l’artista on es pretén transmetre el moviment, la diversitat, l’avanç i la superació d’experiències vitals.

Totes les persones, per avançar en la vida, ens impulsem pels nostres sentiments, per l’instint o també per la raó. Metafòricament, no tots tenim la mateixa manera de moure’ns, ni avancem per igual: alguns hem patit accidents, alguns hem gaudit de privilegis o d’altres hem caminat sols. En aquest sentit, els humans tenim un origen nòmada ancestral que molts cops ens porta a un viatge infinit on el destí queda en mans de l’atzar. Aquestes “cues” representen les ferides, les cicatrius que van deixant testimoni de les experiències de la vida i totes aquelles migracions que realitzem al llarg del nostre camí.

La duresa del ferro es combina amb la fusta de troncs d’alta mar, que han viatjat milers de quilòmetres fins arribar a terra. D’aquesta manera els materials entren en una simbiosi entre allò físic i allò metafòric, on tots dos troben un moment de pausa per abraçar el mar.

Horari: 

De dimarts a dissabte: d’11 a 14h i de 17:30 a 20h
Diumenges i festius: d’11:30 a 14h
Tancat: tots els dilluns

Inauguració: 

Divendres 8 de setembre, 19:30h

Preu: 

Entrada gratuïta

Organitza: 

Ajuntament de la Ràpita i el Museu de la Mar de l’Ebre

Col·labora: 

Museu de les Terres de l’Ebre

Més informació: 

  • imatge de control 1per1