Arts
,
2024

Cicle de cinema documental per Palestina a les Terres de l’Ebre

En motiu del cap de setmana de mobilització estatal pel poble palestí, cicle de cinema documental per Palestina a les Terres de l’Ebre. Durant el cap de setmana es projectaran 2 documentals que aborden la realitat palestina a partir de l’experiència de dues brigades provinents dels Països Catalans, la “Brigada de Músics” i la “Brigada Sumud”, a territoris ocupats per Israel. Al finalizar les projeccions es realitzarà un col·loqui entre els assistents, que comptarà amb la participació de membres del col·lectiu Terres de l’Ebre amb Palestina.

Sinopsi: 

‘Més enllà del mur: Cançons contra l’Apartheid’ relata l'experiència viscuda a Palestina per la "Brigada de Músics '09", integrada per Obrint Pas, Pau Alabajos, Cesk Freixas i Nabil. Un projecte que els va portar a Jerusalem, Betlem, Jenín, Nablus, Hebron i Acre per conèixer la realitat que viu el poble palestí i expressar amb cançons la seva solidaritat. Aquest documental és el testimoni de com la música pot convertir-se en un instrument de solidaritat i resistència.

‘Saber Sumud Palestina: Les arrels d’una terra’ tracta de la resistència diària de les palestines davant la violència de l'Estat d'Israel, amb el testimoni de gent gran que vol retornar a casa seva per enterrar-se en el cementiri municipal del poble que els va ser robat. Un documental que homenatja la perseverança del poble palestí. Va ser rodat a Palestina per un grup de brigadistes catalanes la primavera de 2017, coincidint amb els 50 anys de la Guerra dels Cinc Dies (1967).

Programa: 

Divendres 19 d’abril:
18:30h | Sala d’actes del Consell Comarcal de Gandesa
Projecció del documental ‘Més enllà del mur: Cançons contra l’Apartheid’

Diumenge 21 d’abril:
18:30h | Auditori Sixto Mir de la Ràpita
Projecció del documental ‘Saber Sumud Palestina: Les arrels d’una terra’

Preu: 

 

Entrada lliure | Taquilla inversa
Beneficis destinats a accions d’ajuda al poble palestí i a l’autogestió de les activitats oranitzades per Terres de l’Ebre amb Palestina

Organitza: 

Col·lectiu Terres de l'Ebre amb Palestina i Cineclub La Ràpita

Col·labora: 

Consell Comarcal de la Terra Alta

Més informació: 

  • imatge de control 1per1