Arts
,
2024
Del 9 de febrer fins a mitjans d'abril
Plaça del Poador (façana fluvial)
Amposta

Instal·lació 'Cosmic Eye' d'Anaisa Franco

En el marc de la sisena edició del XYZ, festival d'instal·lacions a emplaçaments singulars de les Terres de l'Ebre, peça tridimensional 'Cosmic Eye', de gairebé cinc metres de diàmetre, de l'artista multimèdia, escultora i dissenyadora de carrera internacional Anaisa Franco (Brasil, 1981). 

'Cosmic Eye' és una obra inspirada, a la vegada, amb un ull humà i un forat negre de l'univers. La peça és de formes circulars feta amb làmines de polipropilè. Estratègicament, l’artista ha triat un material translúcid i perforat per jugar amb els volums, les perspectives i la llum. Més enllà de la seva importància estètica, la instal·lació integrarà panells solars que permetran il·luminar els voltants de la peça. D’aquesta manera, a la nit, l’obra interactuarà amb els reflexos a l’aigua. El treball amb els panells també subratllarà el compromís del projecte amb un disseny sostenible i conscient del medi ambient.

Inauguració: 

Divendres 9 de febrer, a les 19h

Sinopsi: 

Anaisa Franco (Brasil, 1981) és una artista especialitzada en la creació d’escultures per a espais públics, amb l’objectiu de transformar moments ordinaris en experiències sensorials extraordinàries a través de l’art interactiu. Franco utilitza el disseny i la tecnologia d’avantguarda per crear peces interactives que combinen elements físics, digitals, il·luminació, sensors i materials innovadors. L’artista ha presentat instal·lacions i obres d'art per a museus, espais públics, galeries, residències i comissionats en països com la Xina, Austràlia, Estats Units, Brasil, Alemanya, França, Espanya i Catalunya. 

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta

Organitza: 

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre

  • imatge de control 1per1