Espectacles
,
2024
Dissabte 26 d'octubre, 20h
Museu de Tortosa
Tortosa

Teatre '36+1'

Teatre '36+1', de la Cia. Inútils Mots. Una teatralització que neix de la tria a partir del llibre '36 poemes' de Ricard Creus. És una proposta propera perquè connecta emocionalment amb un període ple de renúncies que encara avui ressona amb insistència. '36 poemes a partir del 36' és un recull publicat el 1978 per Ricard Creus (Barcelona, 1928), una visió íntima dels fets que es van produir a partir del 18 de juliol de 1936. Parla de la guerra, de la postguerra i de la lluita silenciosa que va portar a la recuperació de les llibertats democràtiques.

Una proposta a mig camí del recital poètic i l’obra de teatre que ens connecta emocionalment amb un període que encara avui ressona amb insistència.

Sinopsi: 

A '36+1', un individu qualsevol ens parla des de l’experiència de la vida diària, i no únicament des dels esdeveniments polítics i militars. Si primer el relat és quotidià i marcadament emocional, a mesura que avancem en els anys, per força, el discurs es va fent més polític i filosòfic.

L’1 del títol fa referència a tot el que va esdevenir després del trenta-sis, i a un fragment d’un altre poema d’Ovidi Montllor, inclòs com a referent teatral i en clar homenatge, que encaixa de ple en l’univers de Ricard Creus.

Fitxa tècnica: 

Dramatúrgia, direcció i interpretació: Maria Pla

Més informació: 

Et pot interessar