AGENDA
Arts
Exposició 'El vestit tradicional a la comarca del Montsià'
2017
Del 16 de febrer al 2 d'abril
  • La Ràpita
Museu de la Mar de l'Ebre

Exposició 'El vestit tradicional a la comarca del Montsià'

Exposició 'El vestit tradicional a la comarca del Montsià', que explica les característiques i els teixits de la indumentària tradicional masculina i femenina d’aquesta comarca, així com el calçat i els complements. Cronològicament, l’exposició inclou des les darreries del segle XIX fins a finals dels anys 20, dècada en que la indumentària tradicional va caient en desús i es progressivament substituïda per la moda internacional.

En aquesta ocasió, l’exposició s’amplia amb dos plafons nous a càrrec de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita dedicats a la indumentària marinera, tant masculina com femenina dels inicis del segle XX.

L’exposició també comptarà amb peces d’indumentària originals que es podran veure en 6 vitrines i més de 10 maniquís. Totes les peces de roba han estat cedides per a l’ocasió per diverses famílies rapitenques, podent-se trobar des de roba interior a roba d’infant i de roba de treball a roba de mudar, podent destacar diversos vestits masculins i femenins complerts, així com alguns complements tèxtils, entre ells un mantó de crespó o unes espardenyes de l’hòstia.

A més, també es podrà veure la projecció de més de 150 fotografies cedides per rapitencs i rapitenques en les que apareixen famílies, grups, retrats masculins o femenins, etc en les que es veu la indumentària tradicional entre finals del segle XIX i les primeres dècades del XX.

Horari: De dimecres a diumenge d'11 a 14h i de 16 a 19h.

Més informació: 
museuterresebre.cat

*Organitza: Ajuntament de La Ràpita i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre.
 

Et pot interessar

XXIII Festa de la Carxofa - Amposta 2018
Diumenge 25 de febrer, 12h
Amposta
Tragèdia al call
Diumenge 4 de març, 10:30h
Tàrrega
Dimarts 3 d'abril, de 16 a 18h
Tortosa
La Passió d'Ulldecona 2018
Diumenge 4 de març, 16:30h
Ulldecona
Exposició 'Els Pastorets'
Fins l'1 de març
Cubelles
Exposició 'La mirada de les dones'
Del 3 al 28 de febrer
La Galera
Exposició 'Lo tros' d'Andrei Moldovan
Del 26 de gener al 25 de febrer
La Ràpita