AGENDA
Arts
Instal·lació sonora 'Últim esforç rural II'
2015
Del 29 d'agost al 20 de setembre
  • La Ràpita
Museu de la Mar de l'Ebre

'Instal·lació sonora 'Últim esforç rural II'

En el marc d'Eufònic, instal·lació sonora “Últim esforç rural II”, dels artistes holandesos establerts a Xelva (València) Peter Bosch i Simone Simons

'Últim Esforç Rural II' és la segona part d’una obra global, que consistix de simbombes gegantesques, fetes de tonells de 1’30 metres de llarg i tocats per cilindres pneumàtics, amb un món sonor tan peculiar i propi que el seu origen no pot ser un altre que el món rural, un sentiment vingut del més profund de l’interior com lo bramar d’un animal. Tècnicament la instal·lació sonora unix l’època rural, la mecànica i la de la informàtica, on los fenòmens físics relacionats, com la vibració i la fricció, són origen, directors i protagonistes de la música que produix. Lo mínim amb màxim rendiment o el màxim amb mínim rendiment, lo resultat és similar: en aquesta paradoxa neix la poesia.

Bosch i Simons, dedicats principalment a la creació d’instal·lacions i escultures sonores, des de fa 20 anys se centren en la creació de “màquines musicals”, aparells dinàmics on so i moviment estan en desenvolupament constant, projectes vibratoris on l’interès no està només en amplificar una freqüència sinó crear un complex sistema on les freqüències s’influixen mútuament. Al 1998 van guanyar el prestigiós Prix Ars Electronica, lo festival més important del món dedicat exclusivament a les arts electròniques, amb la peça “Krachtgever”, la seua obra més coneguda i que ha girat per multitud de festivals i esdeveniments del món.

*Inauguració: Dissabte 29 d'agost a les 20h

Més informació: 
www.eufonic.net

   

  

 

Et pot interessar

LaBinota - Curs 2020-2021
De l'1 de juny a l'11 de setembre
Tortosa
Cocó de la Gralla - Mas de Barberans
Dissabte 27 de juny, 17h
Mas de Barberans
XVII Festa de la Cirera - Paüls 2020
Dies 6 i 7 de juny
Paüls
Espectacle 'Josafat' - Cia. Passabarret
Dissabte 6 de juny, 20h
Tortosa
Hola Ceràmica!
Dies 12, 13 i 14 de juny
La Galera