Espectacles
,
2016
Dissabte 16 de gener, 19h
Plaça de l'Església
Horta de Sant Joan

'Les temptacions de Sant Antoni'

En el marc de la Festa de Sant Antoni d'Horta de Sant Joan, la festa d'hivern per excel·lència, representació de la vida de Sant Antoni amb 'Les temptacions de Sant Antoni', a càrrec del Grup de Diables Foc i Flama, una representació que va impressionar el mateix Picasso que, durant la seva primera estada al municipi, va veure l’obra i en va fer diverses al·lusions als seus quadres.

 

En aquesta ocasió, el text de 'Les temptacions de Sant Antoni' és una adaptació en tres actes del text original, a partir de fragments de l'obra publicats a les Actes de les Primeres Jornades d'Estudi sobre la Terra Alta. Àngel Querol, fill del municipi, n'ha fet l'adaptació i la traducció al català, ja que el text original era en castellà.

En la representació hi apareixen diversos personatges: Sant Antoni; Badal, amic i ajudant de Sant Antoni; Llucifer, el cap dels dimonis; l’arcàngel Sant Miquel, i diversos dimonis, entre els quals n'hi ha tres (un que va vestit d'advocat, un de dona, i una figura negra) que són els que intenten temptar el Sant.

  

  • imatge de control 1per1