Benifallet
Benifallet
Carrer Major, 1
43512 - Benifallet
  • 977 462 005
  • aj.benifallet@altanet.org
Benifallet
Benifallet, cor de l'Ebre

"M'agrada el meu poble perquè té mil gustos i textures diferents". Benifallet ofereix al visitant un ampli ventall de possibilitats: des de les Coves Meravelles, endinsant-nos a les entranyes de la terra, fins navegar pel riu Ebre amb el Llagut Benifallet, amb caiac, canoa o zodíac. A l'altra banda de riu, hi trobem l'estació de Benifallet on la via verda ens espera per fer una passejada a peu o amb bicicleta en un entorn de gran bellesa.

Dormir i menjar al nostre poble és una experiència única. Un assortiment de restaurants i bars us faran llepar els dits si trieu la nostra gastronomia, referent a les Terres de l'Ebre, i si us quedeu a passar la nit trobareu el descans necessari per al viatger però també les millors propostes perquè la festa està sempre assegurada, amb un ampli ventall de propostes lúdiques i productes turístics al llarg de tot l'any.

Assaborir els nostres millors productes i comprar a Benifallet no és una decisió casual sinó una bona oportunitat per tastar allò que encara està fet i elaborat amb respecte a generacions i generacions de benifalletencs i benifalletenques.

Les Coves Meravelles de Benifallet
Les Coves Meravelles

Tot i que la seva existència ja era coneguda per la gent del poble, no va ser fins el 1968 quan el Centre d'Espeleologia de Gràcia les va explorar per primer cop. Les Meravelles són les més impressionants del conjunt de coves anomenades de l'Aumidiella. Amb una gran riquesa en formacions, mostren estalactites, estalagmites, banderes, gours, i fins i tot les anomenades excèntriques, que s'atreveixen a jugar amb la llei de la gravetat en créixer de manera inexplicable en totes les direccions possibles.

*Les visites es reserven trucant al Punt d'Atenció Turística (977 46 23 34), a les Coves (977 26 78 00) o al correu covesmeravelles@gmail.com (Més informació)

El Llagut de Benifallet
El Llagut de Benifallet

El Llagut Benifallet intenta ser una rèplica dels antics llaguts que tants anys van trafegar per l'Ebre, transportant mercaderies de fins a 30 tones riu avall i 16 riu amunt. És una embarcació aparellada de vela llatina de regular grandària, destinada generalment al cabotatge (navegació comercial que es fa al llarg de la costa).

L’actual Llagut Benifallet té una capacitat de 47 passatgers i té un recorregut regular aigües amunt cap a l'encreuament de les comarques del Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre d’una hora, tot i que oferta també viatges fins a l’embarcador del Castellot de la Roca Roja i fins a Miravet per a grups. 

Les rutes són guiades, amb explicacions del patrimoni i fauna i natura de l’Ebre. El recorregut dura una hora aproximadament i es dóna informació sobre la Roca foradada, la serra i el convent de Cardó, la illa de Cataula, l’illa del Nap, la finca de Xesa, el Carmull, la Roca Folletera i la Roca dels Penjats.

*Les visites es reserven trucant al Punt d'Atenció Turística (977 46 23 34), a les Coves (977 26 78 00) o al correu covesmeravelles@gmail.com