Entorn
,
2016
Dies 17 i 18 de setembre
Museu Terracota
La Galera

Visita guiada al Museu Terracota

En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, visita guiada gratuïta a Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera, espai dedicat a la terrissa i als terrissers del municipi (canterers a les Terres de l'Ebre). 

De la mà de la guia d'aquest centre i de Galeret, un gat entremaliat que vol ser terrisser com el seu amo (i que ajudarà a fer la visita més entretinguda als més petits), coneixereu tot el procés de creació d'una peça de terrissa, des que es va a buscar l'argila, fins que es converteix en fang i després en una peça de terrissa. Descobrireu les diferents peces de terrissa de la Galera i el seu ús, les famílies, centres terrissers propers a la Galera, etc, i els més petits podran conèixer i tenir cura de Galeret i realitzar activitats, mentre els adults escolten la visita guiada. Un viatge en el temps en un moment en què les peces de terrissa estaven presents en tots els aspectes de la vida quotidiana.

S'explicarà la importància de la terrissa al poble de la Galera, present des del segle XVIII fins a l'actualitat, amb 5 o 6 obradors en actiu en un moment d'esplendor i un únic a l'actualitat. Es farà notar la importància d'aquest patrimoni etnològic i cultural i com des d'aquest centre es conserva, es posa en valor, es difon i se'n té cura.

Horaris: 
Dies 17 i 18 de setembre: d'11 a 14h 

*Punt de trobada: Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera.

Inscripcions a: 
Ajuntament de la Galera i Museu Terracota
aj.galera@galera.cat i terracota@galera.cat
Telèfon: 977 718339 

  

  • imatge de control 1per1