Campredó ¡Cinema i acció!

La quarta edició de la Mostra Curtredó tindrà lloc del 30 de juny al 3 de juliol
Surtdecasa Ebre
,
08/07/2011
Arts
El Curtredó és el festival de documentals de les Terres de l’Ebre. Durant tres sessions nocturnes que començaran el dijous dia 30 de juny i s'allargaran fins al diumenge 3 de juliol, es difondran les obres d’autors campredonencs, de les Terres de l’Ebre i d’arreu dels Països Catalans. Qui millor que un dels seus protagonistes, Josep Gutiérrez, cineasta del municipi i col·laborador en l’organització, perquè ens expliqui com va nàixer i com ha evolucionat aquesta mostra. Si voleu conèixer la programació, consulteu-la aquí.
 
- Com va sorgir la idea de fer un festival de curts al poble?
Va ser l'any 2008, a partir d'una iniciativa de l'associació Soldevila, molt activa i implicada amb l'activitat cultural de Campredó. Feia temps que un grup de jóvens estàvem fent experiments de vídeo i van proposar-nos fer una mostra amb els nostres treballs. 
 
- Com va ser aquella primera edició?
Fa gràcia recordar que la primera projecció es va fer sobre un llençol. Tot i la manca de mitjans, la participació del poble va ser sorprenentment positiva, fet que va animar als organitzadors a crear el format de Fira al Carrer que se celebra actualment.
 
- Per què creus que Campredó és tan prolífic en joves cineastes?
La veritat és que és un fenomen difícil de comprendre. Els companys de professió se sorprenen pel fet que d'un poble de només 1.000 habitants surti un volum tan gran de producció i tan variada: documentals, videoclips, curtmetratges, publicitat...
 
- On trobem aquesta llavor?
Els inicis els trobem amb German Machí que feia videoclips molt cuidats sobre el món de l'skate i amb Oriol Gracià que s'iniciava en el documental. Una mica més tard ens vam incorporar Roman Aixendri i jo i, a través de col·laboracions mútues, vam anar creixent artísticament. El fet d'estudiar a Barcelona i, més tard, treballar amb tècnics i productores importants ens va permetre fer un gran salt de qualitat.
 
- Heu crescut junts en la professió?
Crec que el motiu principal de que haguem sortit tants realitzadors ha estat perquè hem coïncidit gent inquieta, oberta a les influències i a l'aprenentatge constant, perquè hem buscat sempre noves metes, i sobretot, ens hem entés molt bé a l'hora de treballar junts. No oblidem que una producció audiovisual és molt laboriosa i cal la cooperació de moltes persones per portar-la a terme. Remarcar que la creació de la Fira ha suposat un impuls ja que és una plataforma per poder mostrar tots els treballs que hem fet durant l'any.
 
- Com creus que ha evolucionat el festival en aquests quatre anys?
Crec sincerament que el Festival Curtredó ha millorat en tots els aspectes que es poden millorar: ara disposem d'una infrastructura digna de Festival Internacional... Amb gran qualitat d'imatge i so, augment en l'assistència de públic.... Crec que la mitjana actualment està sobre les 300 persones cada nit i, sobretot, una millora en la qualitat dels treballs que es mostren. 
 
- Amb què ens soprendreu enguany?
Vull remarcar que l'edició d'aquest any és la que compta amb produccions de més renom en el circuit. Inclou obres de les Terres de l'Ebre i de la resta de l'Estat que han estat premiades en festivals importants. També compta amb la col·laboració de TV3 i amb la visita de realitzadors i tècnics representatius dins sector audiovisual a Catalunya.
 
- Com viu la mostra la gent de Campredó?
El fet d'haver aconseguit aquestes fites s'ha d'agraïr als veïns de Campredó, que han participat activament des dels inicis, i a l'organització, que s'esforça per superar-se cada any i per incentivar l'activitat cultural de les nostres comarques.
 
--

A

També et pot interessar