DJ Tutu

Foto: 

Cedida
DJ Tutu

Els 6 imperdibles contemporanis del mes de maig a Tortosa

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació ha programat activitats durant el mes de maig i juny
Surtdecasa Ebre
,
11/05/2016
Arts
Mostrar el procés creatiu des de diferents posicionaments i actituds, aquest continua sent el fil conductor del Maig a l'Escola. Amb aquest objectiu, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa ofereix xerrades i actuacions en viu pensades per a completar la formació artística dels alumnes del centre, però també obertes al públic amb inquietuds per l’art i la cultura. Durant 5 setmanes podreu gaudir d’aquestes activitats. Professionals de l’art, creadors de les Terres de l’Ebre, del Camp de Tarragona i d’arreu, que desenvolupen la seva professió tant al territori com en el context internacional. Seguim el discurs del cicle 'Ser i estar de l’artista': els personatges mostren el procés creatiu des de diferents posicionaments i actituds contemporànies. 

1. Les morfologies sonores amb Joan Bages
La música expandeix el seu camp camp a nous horitzons perceptius i estètics a partir d’una concepció musical basada en el so. El músic de Flix, Joan Bages, explicarà a través de la pràctica com el so és un material plàstic amb qualitats morfològiques i expressives. El so és matèria i porta un missatge que ens evoca diverses sensacions.
Quan? Dijous 12 de maig, a les 19h.

2. Els discursos subliminals per Aureli Ruiz
La xerrada/acció 'Com entre la llengua: des de la llengua' de l'artista visual de Reus, Aureli Ruiz, té com a rerefons les obres i el context de la darrera instal·lació realitzada per aquest artista en una galeria privada de Lleida, la Petit Galeria. “Tractaré de referenciar l’estructura subjacent en els tres dispositius que conformaven la instal·lació”. Tracta com la individualitat, el jo, el si mateix transita tecnològicament dins un món saturat col·lectivament d’informació, dades massives, contínues, diàries i com aquest ambient immaterial de comunicació/afecció transgredeix el nostre entorn més immediat.
Quan? Dijous 19 de maig, a les 19h.

3. Els espais del dret i del revés per Josep Camps
L'arquitecte Josep Camps presentarà l’obra que ha realitzat en els darrers anys a les Terres de l’Ebre a través d’un dels temes més recurrents del despatx: la importància del context en relació amb les atmosferes dels espais interiors.
Quan? Dijous 26 de maig, a les 19h. 

4. La vida narrada d'un artista per Dani Montlleó
Els documentals també tenen un espai a l'Escola d'Art. En aquest cas, tindrà lloc la presentació de la peça amb format documental 'Tito, the Phantom monk' realitzat per Dani Montlleó. Una aproximació al treball i a la trajectòria vital de l’artista Tito Díaz (Barcelona, 1958). De personatge públic a artista amagat i desaparegut. Com el Ghost Dog de Jim Jarmusch, s’esfuma i treballa. L’autor es dissol i es converteix en un fantasma darrera la seva obra. Tones i blocs de cabell, ossos de cabra, de cavall, de vaca, autor heterodox i extrem.
Quan? Dijous 27 de maig, a les 17:30h.

5. Groove amb DJ Tutu
Conegudes com a Hypergroove, les sessions de DJ Tutu toquen moltes tecles i poden barrejar molts estils, des de la cara més amable del deep house, fins a la música disco, l’UK funky, el garatge, el techno i altres sons sintètics. Però l’element que està sempre en el seu punt de mira és el groove. I la punteria de Gemma és infal·lible. Una dona amb actitud, que reivindica el seu propi espai a la cabina amb sets en què les veus i el toc femení tenen un lloc privilegiat.
Quan? Dijous 27 de maig, a les 20h.

6. Picasso per Josephine Matamoros
L'últim plat fort serà la presència de la directora honorífica del Museu d’Art Modern de Ceret, directora del Museu d’Art Modern de Cotlliure, Josephine Matamoros. Ella ens explicarà com s’ha realitzat el comissariat, producció i difusió de l'exposició 'Picasso, un génie sans piédestal' a Marsella, una execpcional mostra d’aquest geni universal, en el context d’un dels museus amb més prestigi internacional. Quins són els motius pels quals encara avui aquest artista icona representa les avantguardes del segle XX, un creador afí a tots els públics? Com s’idea una extraordinària exposició amb criteris innovadors, de descoberta de la seva obra, no coneguts ni experimentats pels especialistes ni pels visitants? Com s’organitza una exposició composta per 270 peces de Picasso?
Quan? Divendres 10 de juny, a les 19h.

Més informació: 

Maig a l'Escola
Dies 12, 19, 26 i 27 de maig 
Escola d'Art i Disseny de la Diputació - Tortosa
Fitxa d'agenda Surtdecasa

 

A

També et pot interessar