Entre les figues

Foto: 

Cedida
'Entre les figues' de la directora franco-tunessina, Erige Sehiri

Les millors pel·lícules en espais singulars de mónFILMAT

De l'1 al 9 de juliol se celebrarà el Festival Internacional de Cinema i Paisatge
Surtdecasa
,
27/06/2023
Arts
El primer dissabte de juliol, Lo Pati - Centre d'Art de les Terres de l'Ebre donarà el tret de sortida a la vuitena edició de mónFILMAT - Festival Internacional de Cinema i Paisatge, un esdeveniment en el qual el paisatge esdevé motor de l'acció i és considerat pròpiament com un personatge. L'edició d'enguany inclourà catorze llargmetratges i vint curts, i posarà èmfasi en operes primes i nous valors del cinema. La major part de les projeccions i s'han programat a la plaça Mari Chordà i al Casino d'Amposta, però també n'hi ha de previstes al bar Lo Llar i al Museu Natural Oliveres Mil·lenàries de l'Arion d'Ulldecona. mónFILMAT té per objectiu col·lectivitzar l'experiència de veure cinema i per això s'han programat activitats paral·leles -com sopars, tastos de vins, esmorzars- i debats, amb la presència de tretze directors, directores i professionals dels equips tècnics i artístics de les pel·lícules. Les projeccions són gratuïtes i sense reserva. Entre les activitats més destacades hi trobem:

1. Projecció 'A traves de los olivos' a les Oliveres d'Arion
Una oportunitat única de veure una pel·lícula envoltades d’oliveres mil·lenàries. Gràcies al tàndem Victòria & Savoy - mónFILMAT això serà realitat i, a sobre, amb un dels millors directors del cinema iraní. 'A través de los olivos' és el film que tanca la trilogia més representativa del cinema del mestre Abbas Kiarostami. Acompanyeu-nos a revisitar aquesta obra mestra del cinema farcida de sensibilitat, humanitat i paisatge.

 

  • imatge de control 1per1

'L'eternitat' de Christophe Farnarier | Foto: Cedida
2. 'L'eternitat' de Farnarier amb tast de vins Bàrbara Fores 
Pocs films veureu que ens mostrin la vida de la pagesia com el darrer treball d’un vell amic de mónFILMAT, Christophe Farnarier, marsellès de naixença i resident al Pla de l’Estany. Ens exposa el dia a dia d’una família que lluita per sobreviure i per mantenir un estil de vida que desapareix. És la tercera part de la trilogia que el director va començar amb 'El Somni', va continuar amb 'La Primavera' i finalitza amb el film que ens ocupa. Tres documentals independents, però que junts ens parlen de tradicions tan antigues com la Humanitat. Amb la presència del director Christophe Farnarier.

3. 'Dos dies i l'eternitat' com a pel·lícula inaugural
Inaugurem mónFILMAT 2023 mirant cap al futur i ho fem amb una de les joves promeses del cinema català que, ben segur, tindrà una exitosa trajectòria cinematogràfica. Marc Esquirol és director, guionista i productor. Estarà a mónFILMAT per partida doble, presentant curtmetratge (gravat en 16mm!) i el seu primer llargmetratge. Posseït per l’esperit de la Nouvelle Vague tindrem una inauguració immillorable. Amb la presència de Marc Esquirol (director), Pau Mira (director de fotografia) i Miki Lloret (actor) i sopar de foodtruck.

 

'Beach House' d'Héctor Hernández Vicens | Foto: Cedida
4. 'Beach House' al Llar
Enguany hi haurà una projecció que tindrà lloc al mític espai del Llar d'Amposta. Escriptor de diversos llibres i amb una llarga trajectòria com a guionista, el nou film del director de 'El cadàver d’Anna Fritz' ens explica les vacances de tres amics a Mallorca buscant festa i diversió, però quan un d’ells s’enamora de la núvia d’un mafiós rus, la festa s’acaba. Amb la presència del director Héctor Hernández Vicens.

5. 'Entre les figues', una pel·lícula de Tuníssia
La directora Erige Sehiri, franco-tunessina,debuta en el llargmetratge de ficció amb aquest film que va ser seleccionat al Festival de Cannes de l'any passat. Una història situada en el nord de Tuníssia amb un grup de treballadors i treballadores que han de recol·lectar figues durant una jornada de feina... Una oportunitat perquè aparegui l'amor, les confidències, les rivalitats, la gelosia... Tot envoltat d'un aire sensual i no exempt de missatge polític. Una delícia!

6. La cloenda amb 'Suro'
El festival mónFILMAT 2023 tanca amb una història rural sobre una parella jove que deixa la ciutat per a viure a una masia. Relacions de parella, interculturalitat i la garantia que ens donen premis com el de Millor Direcció Novella, Millor Actor i Millor Actriu en els Premis Gaudí d’enguany. El debut de Mikel Gurrea ens ofereix una solvència que es concretarà, segur, en una trajectòria brillant. Un film carregat de tensió,de silencis i de mirades. Una de les millors pel·lícules catalanes de l’any. També hi haurà sopar de foodtruck.

Més informació: 

Web Lo Pati
Facebook mónFILMAT
Instagram mónFILMAT

A

També et pot interessar