,
09/03/2011
Coses de la vida

Hem passat un altre 8 de Març, i ja en portem un centenar...

Amb aquest títol podria semblar que aquesta diada, el Dia de la Dona Treballadora, em cansa i no és així, al contrari: la trobo justa i necessària, encara. El que sí que em cansa i se'm fa una mica pesat és sentir any rere any les mateixes veus que la qüestionen i la menyspreen, les mateixes veus que encara no entenen – o no volen entendre perquè ja els va bé - que encara avui és necessària la lluita feminista i la celebració de diades reivindicatives, ja siga el 8 de Març, el 25 de Novembre o el dia que vulgueu, perquè per a lluitar tots els dies són bons.

Aquestes veus deuen sentir-se còmodes amb la meitat de la població vivint oprimida. Digueu-me exagerat si voleu, però nàixer dona, encara avui, no és cap sort. I ja no parlo del tercer món, aquí, a casa nostra, el masclisme no és una cosa del passat, ser dona significa, per posar alguns exemples ràpids: la invisibilització, cobrar un 30% menys que els homes, que una de cada quatre dones haja estat maltractada durant el darrer any o que sobre elles recaigue tot el pes de la cura i assistència a familiars. Algú em podrà dir que s’ha avançat, i és cert, només faltaria, però dubto que haguem arribat allà a on hauríem d’haver arribat fa anys, per a que us feu una idea de la velocitat a la que avança la nostra societat, cada any la participació dels homes en les tasques de la llar augmenta en un minut.

Per tant, cal encara molta lluita i el homes no podem ser simples espectadors, som una part del problema i cal que l'assumim. Això no vol dir, de cap de les maneres, utilitzar les dones de manera paternalista i grollera com a la llotja del Camp Nou... Vol dir donar suport a la seua lluita d’alliberament i repensar la nostra masculinitat.

Res més per avui, vos deixo amb una cançoneta.
Ànims i seguiu el camí encetat ja fa cent anys!

Mirna Vilasís canta Divisa, de Maria Mercè Marçal

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Mig dia de cabòries i l'altre mig comptant kWh, € o CO2 a la UPC. Visc les Terres de l'Ebre, resideixo a Ca la Feliu.

29/08/2018
L’albergínia i la carxofa són les reines de l'hort. Una a l'hivern i l'altra a l'estiu, quan la terra et crema els peus.
24/07/2018
Aquest curs ha estat duret - a molts nivells- però no patiu que no us atabalaré amb aquestes cabòries, de moment.
12/07/2018
La nova alcaldessa afirmava, fa només unes setmanes, que el Govern tindria altres maldecaps abans que el monument feixista que tenim clavat al mig de l'Ebre.
04/05/2018
Tinc un problema amb els cartells, papers, octavetes, enganxines... Ho guardo tot. Fa uns dies, mentre mirava de fer neteja, va aparèixer un cartell que em va retornar a una de les primaveres més intenses que recordo...
13/06/2017
L'Ajuntament de Tortosa torna a tenir un posicionament que el situa a la dreta de la dreta més rància i casposa.
20/03/2014
Envia'ns les teues propostes amb imatges, recomanacions, curiositats, preus (!)... entre els participants Surtdecasa sortejarà 3 vermuts per a dues persones.