,
26/06/2011
Coses de la vida

Jo també vull apostatar

Ja fa anys que em ronda pel cap la idea d’apostatar. He estat batejat, he pres la comunió, em vaig confirmar i durant uns quants anys – massa – vaig anar a un col·legi de capellans. Per tant, sóc plenament coneixedor de la doctrina de l’Església Catòlica i puc assegurar, sense cap mena de dubte, que no hi crec. No només no crec en cap déu si no que fins i tot crec que estic en contra de tot allò relacionat amb l’Església catòlica, tant per la seua moral com la seua manera d’actuar de la institució.

El desembre passat, aprofitant les vacances de Nadal que passava a Roquetes, vaig anar a parlar amb el Rector de la meua Parròquia. No tenia massa ganes de perdre el temps, així que li vaig dir que volia apostatar i que em facilités la partida de baptisme per a agilitzar els tràmits. Em va dir que no podia facilitar-me’n cap còpia ja que “és un document confidencial” i que millor anés a parlar-ho al Bisbat... L’endemà vaig anar-hi i vaig parlar amb el Secretari General, Francisco García, ell no se’n recordava, però havia estat professor meu de religió, jo tampoc vaig trobar oportú recordar-li. En fi, em va dir que ja em podia sentir fora de l’Església i després d’insistir-hi, em va dir que si volia apostatar que fes una carta formal i que ja em respondrien, que això ho havien agilitzat molt.

Així van quedar les coses, he anat pensant en la carta que els volia escriure i han passat els mesos. L’altre dia vaig llegir a la premsa local que un jove de Tortosa havia sol·licitat apostatar i li havien posat traves, potser és el moment que ens hi posem de manera seriosa. A vore si en els propers dies redacto una carta i els l’envio!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Mig dia de cabòries i l'altre mig comptant kWh, € o CO2 a la UPC. Visc les Terres de l'Ebre, resideixo a Ca la Feliu.

29/08/2018
L’albergínia i la carxofa són les reines de l'hort. Una a l'hivern i l'altra a l'estiu, quan la terra et crema els peus.
24/07/2018
Aquest curs ha estat duret - a molts nivells- però no patiu que no us atabalaré amb aquestes cabòries, de moment.
12/07/2018
La nova alcaldessa afirmava, fa només unes setmanes, que el Govern tindria altres maldecaps abans que el monument feixista que tenim clavat al mig de l'Ebre.
04/05/2018
Tinc un problema amb els cartells, papers, octavetes, enganxines... Ho guardo tot. Fa uns dies, mentre mirava de fer neteja, va aparèixer un cartell que em va retornar a una de les primaveres més intenses que recordo...
13/06/2017
L'Ajuntament de Tortosa torna a tenir un posicionament que el situa a la dreta de la dreta més rància i casposa.
20/03/2014
Envia'ns les teues propostes amb imatges, recomanacions, curiositats, preus (!)... entre els participants Surtdecasa sortejarà 3 vermuts per a dues persones.