,
17/08/2013
Coses de la vida

Sobreviure a Mortosa una nit d’agost

La dramàtica nit del 16 d’agost a Tortosa, 7 jóvens en busca de la festa perduda.

Reconec, vaja per davant, que sóc més de bars que de missa i que, a més, sóc dels que no poden anar a dormir fins que no arriben els primers rajos de sol, si pot ser després d’esmorzar. Però la gent rondadora, fadrins i fadrines que no en tenim mai prou, també som criatures de Déu i crec que podem reclamar una mica de comprensió.

És preocupant que una ciutat com Tortosa tinga una oferta nocturna tan limitada, però encara ho és més que durant el mes d’agost la possibilitat de trobar un lloc on anar a fer una mica de festa i ballaruca més enllà de les 2 de la nit siga una autèntica odissea. Ho vam voltar tot, absolutament tot i no hi havia res de res... no és que no ens agradés el que hi havia, ens anava bé qualsevol cosa i no hi havia res.

Cal reconèixer que hi ha iniciatives interessants, com les nits musicals que s’organitzen al Parc o la programació de Menja’t les nits, que es fan a l’eixample tortosí. Tot i estes iniciatives, i moltes altres que hi ha, cal trobar la manera de potenciar l'activitat nocturna, afavorir que se’n faça més i que hi haja ambient fins més tard.

No era la meua intenció inicial posar el dit a la llaga de l’ajuntament, però és evident que s’haurien de començar a plantejar estes qüestions. No posar tants impediments als jóvens que volen organitzar festes i concerts, ser més flexibles amb les iniciatives privades que intenten organitzar activitats o obrir establiments...

I, sobretot, cal animar a la gent a participar i a rondar, que n’hi ha que només surten els dies de Nadal, col·lapsen els quatre llocs que tenim i els que durant mesos ens deixem sou i salut per mantenir els bars ens quedem al carrer.

Au, a rondar i a xalar!

PD. Va, una mica d'optimisme... mireu l'agenda de Surt de Casa, hi trobareu un grapat d'activitats per a fer arreu del territori. Si no vos passarà com a natros, que improvisem i llavors passa el que passa...

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Mig dia de cabòries i l'altre mig comptant kWh, € o CO2 a la UPC. Visc les Terres de l'Ebre, resideixo a Ca la Feliu.

29/08/2018
L’albergínia i la carxofa són les reines de l'hort. Una a l'hivern i l'altra a l'estiu, quan la terra et crema els peus.
24/07/2018
Aquest curs ha estat duret - a molts nivells- però no patiu que no us atabalaré amb aquestes cabòries, de moment.
12/07/2018
La nova alcaldessa afirmava, fa només unes setmanes, que el Govern tindria altres maldecaps abans que el monument feixista que tenim clavat al mig de l'Ebre.
04/05/2018
Tinc un problema amb els cartells, papers, octavetes, enganxines... Ho guardo tot. Fa uns dies, mentre mirava de fer neteja, va aparèixer un cartell que em va retornar a una de les primaveres més intenses que recordo...
13/06/2017
L'Ajuntament de Tortosa torna a tenir un posicionament que el situa a la dreta de la dreta més rància i casposa.
20/03/2014
Envia'ns les teues propostes amb imatges, recomanacions, curiositats, preus (!)... entre els participants Surtdecasa sortejarà 3 vermuts per a dues persones.