,
25/05/2016
Audiovisual
Fotograma d''Animalització'

Aquest és, Senyor, el monument que hem erigit com un propòsit d'homenatge a vós

Surtdecasa.cat Terres de l'Ebre us ofereix en exclusiva el curtmetratge artístic 'Animalització', produït per la documentalista de Santa Bàrbara Zoraida Roselló i l'artista ampostí Jaume Vidal. Dos dies abans de la consulta que tindrà lloc a Tortosa per decidir o no la retirada del monument franquista instal·lat al pas del riu Ebre per la ciutat de Tortosa, aquesta peça documental que inclou enregistraments com el que us oferim a continuació vol contribuir al coneixement sobre el significat d'aquesta escultura.

“Aquest és, Senyor, el monument que hem erigit com un propòsit d'homenatge a vós. Al vostre exèrcit, a la vostra obra, a les seves arrels i a la seva projecció actual i futura. Si al seu esquema té una configuració de gran mesura evocadora, en la seva intenció hi viu la permanència d'un poble en els seus principis i la seva lleialtat. La província de Tarragona, centrada avui a Tortosa, sent el goig d’haver posat en aigües del seu gran riu que és també pel seu cabdal símbol d'unitat espanyola, una càtedra que ha de pregonar aquests sentiments, aquesta fidelitat al vostre mandat i a la memòria d’aquells que, trobant glòria a la batalla de l'Ebre, van obrir els camins d'unitat de grandesa i llibertat d'aquesta Espanya que sota la vostra guia viu en pau." 

Aquestes són les paraules del governador civil Rafael Fernández Martínez que, juntament amb el president de la Diputació, Antoni Soler Morey, i l'alcalde de Tortosa, Joaquim Fabra, van ser els impulsors del monument arran de la celebració, el 1964, dels 25 anys de la Batalla de l'Ebre i del final de la Guerra Civil, els anomenats '25 Años de Paz', d'acord amb la propaganda oficial. La concepció del monument fou encomanada a l'escultor Lluís Maria Saumells i va ser inaugurat el 1966 pel general Franco.

Animalización from Se fa Saber on Vimeo.

Benvinguts al racó de curiositats audioviduals ebrenques! En aquest espai pretenem penjar totes aquelles peces audiovisuals relacionades amb la cultura ebrenca que ens semblin dignes de compartir. Videoclips de grups, documentals, anuncis, notícies curioses.. El requisit: que tinguin a veure amb les Terres de l'Ebre!

02/09/2021
Acaba de sortir del forn, el nou videoclip de Laura Guarch titulat 'Círculo lunar', un avançament del disc 'Kreödylia' que sortirà el 23 de setembre. 'Círculo lunar' és una adoració ritual de la naturalesa i la feminitat, que tenen en comú el pode
30/04/2021
Fa uns quants dies que corre per les xarxes socials un misteriós vídeo en què es veuen uns estranys éssers apareguts a Deltebre. Tot sembla ser una campanya de l'empresa Babyclon, dedicada a la fabricació de ninots de silicona mèdica de platí.
23/12/2020
La Fatarella ha engegat una campanya per fer visibles les cares i les tradicions que s'amaguen darrere dels productors locals.
19/11/2020
Pepet i Marieta llança 'La vacuna', el primer dels senzills que anirà publicant esglaonadament al llarg del pròxim 2021 i que acabaran donant forma al seu nou disc.
13/11/2020
Èric Vinaixa passeja per Miravet, el seu poble, recorrent els paisatges de la seva infantesa, mentre va saludant els veïns del seu municipi natal.
28/01/2020
Una desena d'artistes de les Terres de l'Ebre, entre els quals es troben Èric Vinaixa, Ignasi Blanch o Joan Rovira, han participat en la campanya #Projecteemma, un vídeo que vol ajudar en la recerca pel que fa al càncer de mama. Per al desenvolupa
17/01/2020
'Poliamor' és un reggae pop amb aires de reggaeton, que narra l'apassionada relació amorosa d'una comunitat de veïns, on canta per primer cop com a solista Maria Cruz, la nova co-vocalista de la banda.