,
03/08/2018
Audiovisual
Quico el Célio acaba la interpretació del rap de la llibertat
Foto:
Marta Escolà

Els Quicos evoquen Valtònyc interpretant un rap

“Ara què vols, que et posen un cep preventiu o anar-te’n exiliat a Flandes com lo trobador Valtònicus?” Amb aquestes paraules sentenciava el Noi a Quico el Célio per la gosadia d’haver cantat un rap de sonoritat medieval - amb darbukka i viola de roda- a l’escenari de la Taverna di Enrico. Minuts abans, Quico havia explicat al públic els motius pels quals al sinyor Enrico Provinciale el van fer fora de les muralles de la ciutat: “És que a la Taverna di Enrico es cantaven cançons prohibides... Volen escoltar una cançó prohibida?”. Tot seguit cantava: “És una cançó prohibida i la canto de veritat perquè tothom pugue viure en justícia i llibertat”. Amb aquesta petita evocació al raper Valtònyc, els Quicos apostaven amb el seu estil personal i la seua ironia fina per la llibertat d’expressió. Era un dels moments dedicats a l’actualitat amb els que d’any en any il·lustren el seu espectacle creat especialment per a la Festa del Renaixement. Enguany, un ‘cep preventiu’ que anava passant de coll en coll ha estat destacat entre els elements més fotografiats.

Després de 22 edicions ininterrompudes, prop de 2000 persones han vist enguany aquesta producció, on una troupe de rodamons es troben a la vella taverna d’Enrico Provinciale Fatsini  per oferir unes varietés a canvi de menjar i beure. Des de fa tres anys.

 

Benvinguts al racó de curiositats audioviduals ebrenques! En aquest espai pretenem penjar totes aquelles peces audiovisuals relacionades amb la cultura ebrenca que ens semblin dignes de compartir. Videoclips de grups, documentals, anuncis, notícies curioses.. El requisit: que tinguin a veure amb les Terres de l'Ebre!

21/11/2022
Els videoclips de l'Èric Vinaixa mai ens deixen indiferents. Vinculats al context i amb una bona dosi de seducció. I és que Vinaixa és un artista amb totes les seves lletres. Cantant, músic, compositor, productor i fill de Miravet.
02/09/2021
Acaba de sortir del forn, el nou videoclip de Laura Guarch titulat 'Círculo lunar', un avançament del disc 'Kreödylia' que sortirà el 23 de setembre. 'Círculo lunar' és una adoració ritual de la naturalesa i la feminitat, que tenen en comú el pode
30/04/2021
Fa uns quants dies que corre per les xarxes socials un misteriós vídeo en què es veuen uns estranys éssers apareguts a Deltebre. Tot sembla ser una campanya de l'empresa Babyclon, dedicada a la fabricació de ninots de silicona mèdica de platí.
23/12/2020
La Fatarella ha engegat una campanya per fer visibles les cares i les tradicions que s'amaguen darrere dels productors locals.
19/11/2020
Pepet i Marieta llança 'La vacuna', el primer dels senzills que anirà publicant esglaonadament al llarg del pròxim 2021 i que acabaran donant forma al seu nou disc.
13/11/2020
Èric Vinaixa passeja per Miravet, el seu poble, recorrent els paisatges de la seva infantesa, mentre va saludant els veïns del seu municipi natal.
28/01/2020
Una desena d'artistes de les Terres de l'Ebre, entre els quals es troben Èric Vinaixa, Ignasi Blanch o Joan Rovira, han participat en la campanya #Projecteemma, un vídeo que vol ajudar en la recerca pel que fa al càncer de mama. Per al desenvolupa