,
23/02/2021
Llibres
'Hamnet' és l'última obra de Maggie O'Farrell

Hamnet, de Maggie O'Farrell

“No descansarà, no dormirà fins que sàpiga que estan sans i estalvis. Plantarà cara, lluitarà, desmuntarà la premonició que sempre ha tingut segons la qual tindrà dos fills"

Hamnet és l'últim llibre de l'escriptora irlandesa Maggie O'Farrell. Amb una ploma fina i delicada i una gran habilitat narrativa, l'autora ens trasllada, aquest cop, a l'Anglaterra rural de finals de segle XVI per explicar-nos el tràgic succès que va viure William Shakespeare i que va inspirar-lo a escriure una de les seves obres més cèlebres, Hamlet. Hamnet, però, és molt més. És la història d'una dona forta i allunyada de convencionalismes que s'ha d'enfrontar a una tragèdia que capgirarà la seva vida i la de la seva família. 'Hamnet' és una història de pèrdues forçoses, de renúncies voluntàries i de dols que poden arribar a matar, però és també una història d'amor en un matrimoni molt poc convencional, d'una maternitat lluitadora i salvatge i de somnis fets realitat.
~
L'Agnes, la protagonista indiscutible del llibre, és una dona forta, lluitadora, feréstega i una mica salvatge, amb una sensibilitat que li permet veure més enllà d'allò que poden veure la resta. Pot tenir visions del futur i conèixer els secrets més ben amagats dels seus interlocutors només pessigant-los entre dos dits. És remeiera i la natura és el seu hàbitat. Ella és, a més, la dona del fill d'un guanter que sent passió pel teatre i a qui acaba fent marxar a Londres perquè persegueixi el somni de convertir-se en un gran de la dramatúrgia anglesa mentre ella es queda sola per criar els seus fills. Sens dubte, l'Agnes és un personatge que ja ha passat a formar part del meu imaginari de personatges literaris inolvidables.
~
'Hamnet' m'ha fet estremir i m'ha fet plorar per la duresa d'algunes escenes. Estan narrades, però, amb una bellesa increïble que sembla que t'abraci i et consoli. I és que Maggie O'Farrell és capaç de transmetre de forma delicada (i podria dir fins i tot bonica) el dolor més intens que no hauria de sentir mai cap mare.
~
Gràcies a l'Altra Editorial per la possibilitat de llegir aquesta meravella. Si sou fans de Maggie O'Farrell, no dubteu d'anar a les llibreries el 24 de febrer per fer-vos amb aquesta obra. I si encara no l'heu descobert, aquesta és una opció perfecta.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic Vanesa Adell, sóc periodista i una lletraferida. Els llibres em són refugi. No sóc experta en literatura ni pretenc sentar cap veritat. Aquí només voldria explicar-vos perquè m'agraden els llibres que llegeixo.

09/04/2024
“M’agrada llegir però mai trobo el moment i ara fa molt que no llegeixo”. “Els llibres massa llargs se’m fan eterns i al final els acabo abandonant”.
30/04/2023
Si us he de ser sincera, desconeixa l’existència Willa Cather.
14/04/2023
Fa setmanes, potser fins i tot algun mes, que remeno prestatgeries de llibreries i segueixo les xarxes socials de les meves editorials de referència per conèixer les seves apostes per a la primavera literària.
06/03/2023
Sigui dit d’entrada que hem de llegir autores tot l’any. Cal reivindicar la feina sovint invisibilitzada de les escriptores.
12/02/2023
Ho confessaré. De tant en tant m’agrada llegir un llibre d’aquells un pèl massa dolços, amb històries d’amor previsibles, d’amics que s’acaben convertint en parella, de desconeguts que s’enamoren només creuant-se la mirada al metro.
02/02/2023
"Porque por encima de todas las razones sociales y psicológicas que pueda encontrar en lo que viví, hay una de la cual estoy totalmente segura: esas cosas me ocurrieron para que diera cuenta de ellas".
26/01/2023
Quins efectes a llarg termini pot tenir la sobreexposició de menors a les xarxes socials sobre els propis menors?