,
24/09/2014
Arqueologia
Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya 2014

Trepitjant el Patrimoni

Les Jornades Europees del Patrimoni arriben aquest any a Catalunya els dies 26, 27 i 28 de setembre, en què municipis de tot el territori mostraran el millor del seu patrimoni a través de portes obertes, visites guiades i activitats de tota mena.

A Catalunya, hi ha molts monuments que cada dia reben les visites de turistes de tot el món, que els miren i admiren. Però t'imagines què seria viure en un monument? Aquest és el cas dels habitants d’Horta de Sant Joan, el seu poble és el patrimoni. La veritat és que passejar per Horta de Sant Joan et transporta al passat, la situació geogràfica, el creixement controlat i sobretot polítiques proteccionistes de l’arquitectura que han servit per a que conjunts patrimonials com els d’Horta (entre d’altres pobles de les Terres de l’Ebre) conservin una part de la seva essència original.

El tema triat aquest any és el patrimoni arquitectònic. A les Terres de l’Ebre, pots aprofitar les fjornades per visitar fortificacions, mines de plom, torres, trinxeres, poblats ibers, vil·les romanes, cases senyorials...

Recomanem

* Els ibers són els primers protagonistes: Us recomano el poblat del Castellet de Banyoles a Tivissa, i també La Moleta del Remei, a Alcanar. Són dois exemples ben diferenciats de l’arquitectura protohistòrica i ibèrica.

* Si el que us apassiona és l’època medieval, no podeu deixar de visitar Miravet, el seu castell bastit en època andalusí va ser reconvertit en un castell sòlid i auster pels mestres canterers sota els auspicis dels templers. Reconvertint el castell en una fortalesa capaç de resistir un any de setge.

Si navegueu una mica per Internet aquest dies, hi trobareu a gairebé tots els municipis itineraris, visites i rutes que de ben segur us faran descobrir i mirar el vostre entorn amb uns altres ulls.

Més informació: 
Programa d'activitats

  

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic Tere Gilisbars i sóc Santjaumera. He viscut una llarga temporada a Barcelona, com molts de vosaltres, per estudis i feina. L’arqueologia, la museografia i la comunicació audiovisual són les meves passions. La meva intenció és profunditzar en l'explicació del patrimoni històric ebrenc. Comença el viatge al passat!

03/11/2021
Surto amb el meu millor company de viatge a les4 el matí. Ja havia estat revisant els dies anteriors tot el que ell podria necessitar.
30/06/2021
I un dia qualsevol t’entra un whatsapp i et diuen que han trobat unes fotos antigues de finals dels 50 al fons d’un calaix.
01/12/2020
I si aquest fos un nadal normal a aquestes alçades l’Ana (Zaera) ja ens hauria escrit un correu electrònic per preguntar-nos i votar quin dia ens anava millor per fer el sopar de l’equip del Surtdecasa.
18/03/2020
La història sempre es repeteix i ens ensenya. No és el primer cop que la humanitat s’enfronta a una gran pandèmia, i no serà l’última.
03/09/2019
Posem fil a l’agulla i, per un cop, unes jornades d’arquitectura i arqueologia seran molt més que estar dempeus escoltant als tècnics.
21/07/2019