,
30/06/2021
Arqueologia
segant amb la falç. Sant Jaume d'enveja. 1959

Tardor de 1959

I un dia qualsevol t’entra un whatsapp i et diuen que han trobat unes fotos antigues de finals dels 50 al fons d’un calaix.

Unes instantànies (abans se’n deia així) que lo mun iaio (natros sempre li hem dit abuelito) va fer durant la tardor del 1959.

A la nit ja les tenia al meu correu, i tot i que l’escanejat no ha estat lo més adient, per això de les presses, i per la infraestructura de la que disposava mun tio,

de seguida vaig vore la necessitat d’exposar al poble aquesta petita mostra, d’un temps, no tant llunyà, quan els tractors encara no havien invadit el delta i

els turistes no sabien ni que existia el paradís.

La proposta va ser acollida amb el braços oberts pe l’ajuntament de Sant Jaume, així que tot i que una mica amb el temps a sobre,

hem aconseguit presentar aquesta mirada dels homes i dones que van crear el paisatge del nostre poble.

Si voleu veure camps infinits d’arròs segats a mà, muntanyes de gra, i postes de sol amb cels en blanc i negre, us podeu apropar a la sala d’exposicions de la

biblioteca de Sant Jaume durant les festes majors.

A més tindreu la possibilitat de fer allò que mai deixen fer a les exposicions, agafar un retulador i escriure al costat de les imatges els noms dels jornales,

o si saps situar la finca fotografiada.

 

Surt de casa i consumeix Cultura i patrimoni.

______________________________________________________________________________________________

Títol: 1959. Una collita +

Autor: Manuel de Francisco Lecha (1913-1985)

Lloc: Biblioteca Francesc Balaguer

Dia: 28 de juliol de 2021 a les 12.00h

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic Tere Gilisbars i sóc Santjaumera. He viscut una llarga temporada a Barcelona, com molts de vosaltres, per estudis i feina. L’arqueologia, la museografia i la comunicació audiovisual són les meves passions. La meva intenció és profunditzar en l'explicació del patrimoni històric ebrenc. Comença el viatge al passat!

03/11/2021
Surto amb el meu millor company de viatge a les4 el matí. Ja havia estat revisant els dies anteriors tot el que ell podria necessitar.
30/06/2021
I un dia qualsevol t’entra un whatsapp i et diuen que han trobat unes fotos antigues de finals dels 50 al fons d’un calaix.
01/12/2020
I si aquest fos un nadal normal a aquestes alçades l’Ana (Zaera) ja ens hauria escrit un correu electrònic per preguntar-nos i votar quin dia ens anava millor per fer el sopar de l’equip del Surtdecasa.
18/03/2020
La història sempre es repeteix i ens ensenya. No és el primer cop que la humanitat s’enfronta a una gran pandèmia, i no serà l’última.
03/09/2019
Posem fil a l’agulla i, per un cop, unes jornades d’arquitectura i arqueologia seran molt més que estar dempeus escoltant als tècnics.
21/07/2019